W zeszłym roku zdałem klasyfikację wstępna przyspieszoną kat. C.
Po egzaminie nie byłem w Urzędzie Miasta, żeby wydali mi nowe prawo jazdy, bo widziałem, że w tym roku pójdę na E do C.
Zdałem prawo jazdy E i zaczęły się problemy, gdyż na orzeczeniu lekarskim do KWP jest napisane tylko kategoria C, a nie C+E i w związku z tym nie chcą mi przyjąć papierów.
Nie ma przecież osobnej klasyfikacji na przyczepy/naczepy i tłumaczę w UM, że jest jedna klasyfikacja na ciężarówki (C i C+E). Kobieta każe mi się udać do lekarza orzecznika, żeby to poprawił, dobra idę do lekarza.
A lekarz stwierdza, że badania, są z lipca 2011 roku i wtedy miałem tylko prawo jazdy kat. C i nie wpisze mi w orzeczenie C+E.
Co mam robić?
Bo chyba bez sensu byłoby płacenie lekarzowi za nowe orzeczenie lekarskie?
Bo chyba bez sensu byłoby płacenie lekarzowi za nowe orzeczenie lekarskie?
Chyba to jedyne wyjście jakie Ci zostało. Trzeba było myśleć wcześniej i zrobić na C i C+E, a jak lekarz nie chciał wypisać to trzeba było iść do innego.
Dokładnie, kolega wyżej dobrze pisze. Żaden lekarz ci teraz nie przepisze badań, niejeden nawet się nie zgodzi przepisać, nawet jeżelibyś poszedł dzień później... Nie masz wyjścia, musisz zrobić nowe badania i będzie git.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 35 gości