Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 366630

Witam. Mam pytanie do osób, które robiły prawko w Wordzie w Rzeszowie.
Dziś byłem byłem na jazdach próbnych no i ogólnie koleś co tam tego pilnował mi powiedział, że pasem ograniczającym do wszystkich zadań oprócz pasa ruchu jest krawężnik( nie może wystawać obrys, jakby ściana) no niby tak tylko, że parkowania skośnego to nie dotyczy prawda?
Bo ja się uczyłem na o wiele mniejszej szerokości jeśli chodzi o parkowanie skośne.
Gdy np. zostało by mi wylosowane akurat parkowanie skośne to mam prawo się spytać gdzie rzeczywiście jest linia ograniczająca?

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Peugeot Boxer L3H3/ Audi a4

przy każdym zadaniu egzaminacyjnym masz prawo się dopytywać o co dokładnie chodzi.
także zapytaj egzaminatora za które linie możesz wyjść obrysem, a które są 'ścianami' że nawet obrys nie może sie przedostać

Użytkownik

Użytkownik

Mnie uczyli, że w skośnym obrys samochodu nie może wystawać za linie (mazowieckie). Czyli tzw. ściana. Myślę, że u Ciebie też tak pewnie jest, ale żeby być pewnym podpytaj egzaminatora.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Przy każdym parkowaniu linie są ścianami, tak mnie uczyli ;)

Oczywiście sprawa inaczej ma się na łuku.

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

przy parkowaniu prostopadłym (garaż) i skośnym linie nie mogą być przekroczone obrysem. te parkowania to jest jak między pojazdami lub właśnie w garażu.

natomiast obrysem linie można przekroczyć na łuku, ale kołem nie można na linię najechać i przy parkowaniu równoległym (zatoczka), ale tylko ta linia imitująca krawężnik.
dodatkowo na łuku stawiane są pachołki z tyczkami, tych również nie wolno dotknąć.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Poza tym przed rozpoczęciem wykonywania manewrów na egzaminie, egzaminator dokładnie opisuje co, jak, gdzie. Wtedy też każdy może zadać mu pytanie, gdy pojawi się jakaś niepewność.

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]