Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 19 cze 2012, 19:25

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam dzisiaj zdałem prawo jazdy na kat.C. I chcę teraz sobie zrobić C+E. Teraz moje pytanie. Gdy papiery zostaną wysłane do mojego starostwa to prawo jazdy mam nie opłacać i wtedy papiery "leżą" dokąd nie opłacę i mogę robić kat. C+E?
Z góry dziękuję za pomoc.

Post Wysłano: 19 cze 2012, 19:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: MB Atego

Chodzi Ci o to, że plastik chcesz odebrać dopiero po zdaniu C+E, żeby nie płacić dwa razy za odbieranie prawka? Można tak.

Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...

Post Wysłano: 19 cze 2012, 19:53

Użytkownik

Użytkownik

Tak dokładnie o to mi chodzi.
Mam nie opłacać prawa jazdy u siebie w starostwie i robić C+E?

Post Wysłano: 19 cze 2012, 20:13

Użytkownik

Użytkownik

Nie, masz isc do WORDu z prosba o wstrzymanie dokumentow do czasu zdania kat. C+E. Radze sie pospieszyc.

Post Wysłano: 19 cze 2012, 20:25

Użytkownik

Użytkownik

Pytałem się pani w ośrodku o tej sprawie. To powiedziała, że papiery zostaną wysłane do mojego starostwa ale mam ich nie opłacać i prawo jazdy nie zostanie wyrobione. I mogę spokojnie robić C+E.
Czy to jest prawda?

Post Wysłano: 21 cze 2012, 10:26

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Zależy od starostwa. U mnie akurat dokumenty wstrzymujesz w WORD-zie. Dlatego, bo u ciebie pewnie trzeba najpierw opłacić kwitek (84 zł.) i dopiero starostwo wysyła papiery do Warszawy o wydanie, u mnie zaś jest na odwrót. Płacisz przy odbiorze prawka, więc dokumenty trzeba wstrzymać w WORD-zie.

Zrobisz jak uważasz, ale ja na twoim miejscu dla świętego spokoju bym wstrzymał papiery w WORD-zie.

Post Wysłano: 21 cze 2012, 11:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 9870144
Samochód: Scania R450

Skoro pani w WORDzie powiedziała, ze w starostwie zatrzymują to tak na pewno jest. W Kaliszu wygląda to tak, że można zatrzymać w WORD dokumenty do zdania następnej kategorii ale i można je zatrzymać w starostwie, ponieważ u nas nie wyślą dokumentów do Warszawy dopóki się nie wpłaci 84zł.

Post Wysłano: 21 cze 2012, 11:57

Użytkownik

Użytkownik

Tak dokładnie powiedziała, że jak papiery będą u mnie w starostwie to mam ich nie opłacać i prawo jazdy nie zostanie wyrobione.
Czyli już chyba wszystko wiem. :)
Dziękuję wszystkim za pomoc.

Post Wysłano: 21 cze 2012, 13:07

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

Cytuj:
Skoro pani w WORDzie powiedziała, ze w starostwie zatrzymują to tak na pewno jest.
A skąd pani w WORD może wiedzieć, jak to wygląda w każdym starostwie w kraju? Pal licho, jeśli chodzi o wydział komunikacji miasta, w którym jest też WORD, ale jeśli ja tam sobie pojadę na egzamin i pani mi tak powie, a u mnie jest inaczej, to raczej trochę muka.

Panowie, jeśli was interesuje WK, to dzwońcie do WK. Jeśli interesuje was WORD, to dzwońcie do WORD. Bo inaczej, to każdy z was może się mnie zapytać, co tam słychać u waszych dziewczyn i informacje będą równie wiarygodne, jak pytanie pani w WORD o sprawę dotyczącą WK.

Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]