Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 25 cze 2012, 22:21

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Witam. Pytanie dręczy mnie już jakiś czas. Otóż kwalifikacje zacząłem jakiś czas temu. Na początku wypełnialiśmy taki mały wniosek, w którym podawaliśmy swoje dane, kategorie prawa jazdy itp. W kategoriach podałem tylko B1, B, C (na tamten czas takowe posiadałem). Jednak 21 czerwca zdałem na kategorie C+E, której oczywiście nie podałem wtedy we wniosku, bo jej nie posiadałem... Jak każdy dobrze wie, gdy zdam egzamin na KW, dostaje świadectwo kwalifikacji i tam jest wpis:
"Posiadający prawo jazdy kat.: ........"

No i właśnie tu nie będzie wtedy C+E. Nie będzie problemu w urzędzie z wbiciem 95, przy kat. C+E? :/ Mam uprzedzenie do urzędów i wiem że u nich wszystko możliwe...

Post Wysłano: 25 cze 2012, 23:35

Użytkownik

Użytkownik

Jeżeli podałeś kat. C we wniosku to tak samo będzie się ona liczyła do C+E. Przynajmniej u mnie tak było, że KW była podzielona tak jakby na dwie grupy: ciężarowe (dotyczy C i C+E) i autobusy (dotyczy D i D+E). Jeżeli zdałeś teraz C+E to powinni ci wbić normalnie KW do tej kategorii.

Post Wysłano: 26 cze 2012, 11:48

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: osobowy

Ja na twoim miejscu bym się nie pytał o takie rzeczy bo w każdym urzędzie robią co innego.A więc najlepiej będzie jak sam się udasz do swojego urzędu i się tam dopytasz. A moje zdanie jest takie ,że ci nie wpiszą do C+E lecz do samego C a to dlatego ,że pewnie masz badania do KW kat.C.

Post Wysłano: 26 cze 2012, 11:51

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Nie, nie kolego, jak narazie mam tylko psychotesty, lekarza jeszcze nie robiłem. ;)

Post Wysłano: 29 cze 2012, 0:43

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
A moje zdanie jest takie ,że ci nie wpiszą do C+E lecz do samego C a to dlatego ,że pewnie masz badania do KW kat.C.
W badaniach do KW nie masz wpisanych kategorii tylko ogólnie, że możesz wykonywać zawód kierowcy. Kategorie masz podane jak robisz badania do kursów, a i tak zazwyczaj za jednym razem wystawiają jedno zaświadczenie na kat. C i kat. C+E. Moim zdaniem bez problemu powinni mu wbić KW do kat. C+E.

Post Wysłano: 29 cze 2012, 12:31

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

No ja w orzeczeniu badań ogólnych medycyny pracy mam wpisane kategorie.
A jeśli chodzi o świadectwo kwalifikacji zawodowej, to i tak będzie ono ważne dla E, ponieważ kwalifikacja jest podzielona tylko na dwie grupy:
C, C1, CE, C1E, oraz D, D1, DE, D1E.

Dopilnuj tylko, aby lekarz medycyny pracy wpisał w orzeczeniu E.

Post Wysłano: 29 cze 2012, 14:34

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: osobowy

Grzesiek , skąd taka pewność ,że wszędzie jest taka samo? Jak ja robiłem w medycynie pracy przez urząd pracy to miałem zaznaczone do kategorii C i lekarz nie chciał mi wpisać C+E. Pytałem się w Wydziale Komunikacji i powiedziano mi ,że oni nic na to nie poradzą. Co innego jest jak robisz prywatnie, wtedy nie ma problemu ,żeby lekarz ci napisał co tylko sobie życzysz.

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]