Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.
Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:
„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.
Witam
Odnośnie warunków w Sosnowcu. Przyjąłem sie w styczniu bez jakiegokolwiek doświadczenia. Teoretycznie mialem jeździć 3 miesiące jako kursant za podstawę. Ale tu obale mit o 3 miesiacach. Po 16 dniach pracy dostalem własne auto.
Praca:
Głównie latamy pod accelorem siemce/bytom/dąbrowa gornicza/wałbrzych. Czasami Carrefour bedzin. Powroty najczęściej Auchan wolborz. Weekendy w domu. Czasami sie przeciagnie do soboty ale wtedy wyjazd w poniedziałek wieczorem.
Auta:
Chyba jedyny minus firmy.
Większość aut na spedycji sc to axory 380 i 400(małe i duże kabiny) druga lokata scanie 420 R, kilka actrosow. Ogromnym plusem jest to ze jak cokolwiek sie spapra tel i zjazd na warsztat. Stan tech aut musi być bliski idealowi.
Atmosfera:
Spedytorzy wybitnie ugodowi. Wiem Bo jestem studentem zaocznym i nie robią z tego tytułu żadnych problemów. Dopiero raz nie udało mi sie dotrzeć na zjazd w piątek. Szef też spoko, wybitnie bezproblemowy.
Kasa:
Wypłaty terminowe 10 i 20 na konto. 15.30 kasa jest i stawiam za to własną rękę. Wysokość zarobków zależy ile wyjezdzisz. Ale wszystko w okolicach 3000 a więcej można spokojnie ukrecic. Zauważyłem ze spedytorom zależy abyś tą 3 z przodu miał. Kilometrów w miesiącu w granicach 7-9 k sie trzasnie.
Pozostałe:
Mocno pilnują paliwa niestety za nieuzasadnione awariami przepaly są potrącenia. Ale auta są tak ustawione ze jeśli nie trzymasz pedału cały czas w podłodze można sie zmieścić. Nie słuchajcie ludzi co to mówią ze za miesiąc zarobił 500 zł Bo take coś to owszem ale jeśli przyjdziesz i będziesz traktował auto jak krowę dojną to sam sobie jestes winien.
Zatrudnienie:
Jeszcze auta na oczy nie widzisz a już masz umowę o pracę. Wszystkie świadczenia itp.
Podsumowanie:
Jako swiezak w zawodzie bardzo polecam tak młodym jak i starym driverom.
Ja zamierzam sie tu trzymać jak najdłużej.
Panowie interesuje mnie opinia o ich bazie w Teresinie , jestem początkującym kierowcą nie posiadam doświadczenia no i trzeba je gdzieś nabyć...
jak tam z kasą , ile czasu jeździ się na początku w podwójnej dopóki nie dostanie się własny samochód i czy można na weekend zjeżdzać zestawem pod dom??
pozdrawiam
PS. czytałem wszystkie opinie ale o oddziale z Teresina nic nie było napisane a jeżeli już to mało informacji.
Zgadza się
Ostatnio przez Kalisz leciał w stronę Łodzi .
Tabliczki
MARLEY
ONE LOVE
Rzuca sie w oczy bo są baaardzo duże
Ten gość nazywa się EKWUEME podobno to brat piłkarza który kiedyś grał w Wiśle Płock, nie wiem gdzie teraz.
Koleś jest wesołek i często nawija przez telefon na słuchawkowym - wiem bo go spotkałem kilka razy na rampie
Czy ta firma obsługuje też magazyn logistyczny Tesco w Gliwicach ?
Czasem obsługuje Tesco.
Jeździ głównie pod Kauflandem - Gliwice i Piotrków, Piotrem i Pawłem - Błonie no i Muszkieterzy na Mysłowicach. Praca w której Kartę Kierowcy można sobie schować głęboko.
GG: 0
Samochód: Peugeot Boxer L3H3/ Audi a4
koledzy, na ich stronie jest ogłoszenie że szukają kierowców CE, na kraj i na zagranice.
pracuje ktoś w tej firmie w transporcie krajowym ? jakie zarobki? jak z weekendami, jak z tacho ? no i kwestia drugorzedna jakie samochody ? czy śmiga sie na tarczkach czy juz z kartą ?
koledzy, na ich stronie jest ogłoszenie że szukają kierowców CE, na kraj i na zagranice.
pracuje ktoś w tej firmie w transporcie krajowym ? jakie zarobki? jak z weekendami, jak z tacho ? no i kwestia drugorzedna jakie samochody ? czy śmiga sie na tarczkach czy juz z kartą ?
Aktualnie, nie przyjmują żadnych kierowców, na stronie pisze co innego a rzeczywistość jest już inna.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 28 gości