Witam
Chciałbym przestrzec wszystkich przed firmą LKV-Adriano z Żar. Zostałem tam niemile oszukany przez pracowników i szefostwo.
Firma zajmuje się sprowadzaniem i sprzedażą Ciągników siodłowych i naczep. Oto ich strona
http://www.lkw-adriano.pl/
Chciałem kupić u nich ciągnik siodłowy, wpłaciłem zaliczkę, spisaliśmy wstępną umowę, lecz żaden bank nie chciał udzielić mi kredytu. Powód : Sprzedający. Wnioskowałem do kilku banków o kredyty i zawsze ta sama odpowiedź. Prawdopodobnie LKV-Adriano ma jakieś zatargi z banami ponieważ gdybym chciał kupić samochód od innego sprzedawcy, dostanę kredyt bez problemu.
Gdyby tego mało, moja zaliczka również przepadła ponieważ na umowie był mały kruczek który mówi że w ciągu 14 dni nie dojdzie do transakcji sprzedający nie musi oddawać zaliczki. Przed upływem 14 dni dopatrzyłem się tego kruczka i chciałem odzyskać swoje pieniądze lecz pracownik firmy zapewniał mnie że po upływie 14 dni również oddadzą mi wpłaconą zaliczkę. Nie oddali. Oprócz tego samochód został sprzedany zaraz po upłynięciu mojego terminu. Pracownik kłamał przez telefon że samochód czeka na mnie, okazało się w rezultacie że sprzedali go jakiś czas temu. Zaczerpnąłem informacji na ich temat od ludzi pracujących w okolicy i dowiedziałem się że LKV-Adriano utrzymuje się głównie z zaliczek naiwnych klientów takich jak ja i rzadko się zdarza żeby komuś udało się tam coś kupić. Ich plac jest prawie pusty a w ich ofercie jest mnóstwo pojazdów i naczep na sprzedaż. Sprzedający tłumaczy że cały sprzęt stoi na parkingach pod Berlinem i gdy kupiec się zdecyduje to sprowadzają sprzęt. Samochód który ja chciałem kupić był akurat na placu i miałem okazję dokładnie go obejrzeć. Sam szef powiedział że gdy dojdzie do transakcji będzie miał pracę dla mnie na ten samochód, a mianowicie przyciąganie ich naczep właśnie z Berlina. Firma obiecuje też że samo załatwiają kredytowanie ich pojazdów, a w praktyce wydląda to tak że trzeba wszystko załatwiać samemu.
W prawdzie to mój błąd że dałem się tek omamić pracownikowi, lecz ta firma jest nie rzetelna względem klientów. Obiecują złote góry i później zostajemy z niczym bo sprytnie podsuwają umowę którą nieświadomie podpisujemy. Nie polecam robić zakupów w tej firmie.