Cytuj:
Też mi się tak wydaje, tylko po co w takim wypadku wpisali mi to do prawka? A czy inspektor lub policjant w trakcie kontroli ma możliwość sprawdzenia jakie uprwnienia rzeczywiście posiadam?
wiesz teoretycznie w przypadku zwykłej kontroli jak będziesz jechał autokarem po wycieczkę nikt Cię nie sprawdzi bo funkcjonariusz weźmie Twoje prawko i nie będzie patrzył jakie masz świadectwo kwalifikacji. Ale jak pójdziesz się zatrudniać firma będzie chciała skserować oprócz Twojego prawka także świadectwo kwalifikacji z zakresu przewozu osób i co im pokażesz wtedy papierek z przewozu towaru.
Ponadto jest jeszcze jedna kwestia gdyby udało Ci się ominąć KW z przewozu osób to, że byś jechał sobie i w razie dojdzie do wypadku to nie chciałbym być w Twojej skórze wtedy zaczną badać Twoje papiery i wyjdzie że nie masz kursu na 100% byś poszedł siedzieć. Nie warto jesteś zapewne 91 rocznik myślę że nie ma sensu...
A to, że Ci wpisali już przy kat.D to nie przejmuj się jak skończysz kurs z przewozu osób dostaniesz nowe świadectwo i Ci wpiszą na nowo...