Cytuj:
Albo inaczej jak zdałem C i zrobie KW to obejmuje ona przyczepy ,które mógłbym zrobić np pózniej ?
Bo np teraz gdybym zaczął robić KW a C nie jest wbite i np poślizgnął bym się przy E to KW przepada?
W końcu prawka mi nie wydadzą dopóki nie zdam E.
1. Obejmuje.
2. Nie przepada, ale jest niejasność ze szkoleniem praktycznym przy braku uprawnień, więc lepiej PJ wyrobić i mieć spokój, bo jak będzie przypał na kwalifikacji, albo ogarnięty i uparty policjant/inspektor, to wtedy właśnie mogą Ci kwalifikację unieważnić. To jest scenariusz ekstremalny, ale możliwy.
3. Wydadzą. Napisz wniosek do WORD, w którym są Twoje dokumenty, że prosisz o przesłanie dokumentów z egzaminu kategorii C do Twojego wydziału komunikacji celem nadania uprawnień.
Cytuj:
Ja mam pytanie trochę inne, ale trochę związane z tematem, a mianowicie znajomy mi mówił, że teraz można razem zdawać prawo jazdy kat. c+e. Czy to prawda, że nie trzeba najpierw robić c, a potem e??
Nieprawda. Nawet na logikę biorąc, to C jest ważniejsze, bo po pierwsze masz też egzamin z teorii i możesz pierwszy raz siedzieć w ciężarówce. A jak sobie wyobrażasz "zielonego", który porywa się od razu na ciężarówkę z przyczepą, nie mając nawet pojęcia o jeździe samą solówką?