Cytuj:
Volvo widziane dzisiaj między 12 a 13 w Tychach koło browarów(DK44)
Ano było, było - ładowałem w Tychach stal - ogólnie dość często tam bywam (raz, dwa razy w tygodniu)
Cytuj:
Kto by tam "paczył" na stare Volva
Jak jest takie ładne jak moje to każdy
A teraz tak całkiem poważnie. Auto ma obecnie przebieg prawie 1 440 tkm i robi miesięcznie średnio ok. 8tkm, jeżdżąc głównie między Górnym, a Dolnym Śląskiem.
Spisuje się bez zarzutu - oby tak dalej. Ostatnio zrobione były hamulce, paski i rolki, uszczelniony został kolektor ssący i wymieniona była pompka paliwa, założony jest też odstojnik.
Z rzeczy wizualnych to pomalowane są felgi, zbiornik hydrauliki, wszystkie dolne plastiki oraz spolerowany jest lakier i częściowo zerwane stare naklejki na bokach kabiny, niedługo ich miejsce zajmą nowe
Po uszczelnieniu układu auto zyskało nowego ducha i jakby kilkanaście dodatkowych KM
Średnie spalanie oscyluje w granicach 33/34l przy głównie ciężkich (pow. 20 ton) ładunkach.
Kilka zdjęć:
Obecny wygląd:
Z rzeczy mniej przyjemnych - w miniony czwartek zostałem przytarty podczas wyprzedzania cysterny - jej kierowca nie spojrzał w lusterko przy zmianie pasa ruchu i zjechał na pas, którym jechałem ja. Efekt - znowu połamane plastiki, przetarty lewy bok kabiny (narożnik, drzwi, pokrywa schowka) oraz zbiornik, a także roztrzaskane lustro panoramiczne i połamana cała jego obudowa:
Niedługo, jak tylko zrobi się lekki zastuj w interesie, auto zostanie oddane do ASO Volvo na naprawę
Miałem także wystrzał, który bardzo artystycznie pozbawił mnie nadkola w naczepie:
Oraz ktoś życzliwy pociął mi plandekę - praktycznie pod domem...
W najbliższym czasie chciałbym wykonać nowe naklejki na bok kabiny, założyć halogeny na blendę w sposób typowy dla Volvo, założyć fąfary na dach oraz... muszę coś zrobić z tą wolną przestrzenią za zbiornikiem hydrauliki - może jakaś skrzynia? Macie pomysły - podpowiadać
W środku niebawem kupię "skórzaną" podłogę oraz obszyję kierownicę.
W niedługim czasie chciałbym zmienić też naczepę... może coś dekadę młodszego?