Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 27 lis 2012, 11:03

Użytkownik

Użytkownik

GG: 123
Samochód: Actros czteroośka wywrotka

Witam

Wyjaśnie to tak, w marcu 2012r zdałem kat C, miesiąc póżniej kwalifikacje na przewóz rzeczy.
Teraz w listopadzie zdałem KAT C+E, wpłaciłem pieniądze w wydziale komunikacji i czekałem aż otrzymam prawo jazdy.
Dzisiaj otrzymałem telefon z wydziału, że jeśli nie doniose orzeczenia lekarskiego do kwalifikacji na kat C+E to nie wyrobią mi kodu 95 obok C+E.

Jakie ja musze zrobić badania lekarskie czy psychologa też musze robićby otrzymać orzeczenie z do kwalifikacji na C+E?
I czy już nie jest za póżno by zrobić badania na kw z dopiskiem C+E, bo przed egzaminem na KW trzeba zrobić badania, a już jest dawno po.

Z góry dziękuje za jakieś sugestie.

Post Wysłano: 27 lis 2012, 20:15

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

mają rację.
zrób normalnie badania lekarskie (orzeczenie) + psychotechnikę.
będziesz miał z bieżącą datą.
termin ważności uprawnień będziesz miał ograniczony w czasie do kwietnia 2017 czyli 5 lat .
potem jak będzisz jeszcze chciał byc zawodowcem to sobie zrobisz wszystko razem i znów dostaniesz uprawnienia na 5 lat.

Post Wysłano: 27 lis 2012, 23:30

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Czarny

Kolego zzx nie mają racji !
Robienie ponownie badań to tylko marnowanie czasu i wywalanie kasy w błoto :twisted:

Oczywiście robiłeś badania lekarskie i psychologiczne przed kwalifikacja ?
Jeśli tak to nic nie musisz robić ani donosić tylko poinformuj niedouczoną Panią że badania mają w aktach do kategorii C i jeśli są ważne to na ich podstawie muszą Ci wpisać. Miałem też taki problem i zadzwoniłem do Ministerstwa Transportu , rozmawiałem z specjalistą os praw jazdy zawodowych i potwierdził to co wiedziałem , że badania lekarskie i psychologiczne muszą być zrobione przed wydaniem świadectwa kwalifikacji zawodowej i są ważne do daty na nich wskazanej.

Ewentualnie może być jeszcze inny problem , że na którymś z badań masz wpisaną kat. C i teraz się rzucają ( chociaż bezpodstawnie ) że nie masz C+E wpisane. Jeśli tak to weź te badania i podejdź to tego lekarza co te badania robił i poproś żeby dopisał Ci C+E ja też tak miałem i lekarz bez problemu dopisał i jeszcze skomentował poczynania tych nieuków :lol:

D-2010 ( za 1 x ) E-2012 ( za 1 x ),
ADR- 2010, KWP-2011,KWPU-2012

Post Wysłano: 27 lis 2012, 23:39

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

fakt być może źle zrozumiałem, jednak kolega ghostriderm3 nie napisał czy dostarczył im jakiekolwiek badania lekarskie czy psychotechniczne.
samo przedstawienie ukończenia kwlifikacji nie jest jednoznaczne z przedstawieniem dokumentów potwierdzających stan zdrowia.

Post Wysłano: 27 lis 2012, 23:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania R420

Mam podobną sytuacje. Mam kat C, niebawem zdaje CE i nawet C mi nie chcą wydać. Pojechałem do starostwa z kompletem dokumentow czyli badania na C, CE (te przed kursem) wraz z oryginałem dokumentu Kwalifikacji Wstępnej. Babka powiedziała że brakuje mi orzeczenia lekarskiego do kwalifikacji wstępnej i że mam poważny problem bo jeśli nie mam go w ogóle to jestem w tarapatach i ratuje mnie tylko doktor który wystawi mi to badanie z wcześniejszą datą. Wybuliłem dzisiaj niezłą sumkę za taką przyjemność u doktora który to załatwił. Jutro jade z tym, i jeśli się okażę że ona jest niedouczona i robiłem to niepotrzebnie (a wylałem jeszcze do pakietu troche wachy zeby trafić lekarza) to jej łeb *********

Post Wysłano: 28 lis 2012, 17:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Stralis 460

przed dniem egzaminu KW trzeba mieć badania lekarskie + psychotechniczne i wraz z kompletem zdanego egzaminu dostarczamy to do wydziału komunikacji. Ja psychotechniczne miałem zrobione miesiąc wcześniej... ale lekarskie robiłem dzień po egzaminie ( wpisała wcześniejszą datę co jest w tym przypadku kluczowe )

Post Wysłano: 28 lis 2012, 19:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania R420

Wróciłem. Udało się. Chodziło właśnie o to zaświadczenie lekarskie które sobie załatwiłem. Już nawet nie chciałem robić awantury jak mi powiedziała że wszystko w porządku bo myśle sobie zaczne się rzucać to mi coś znowu wymyśli, a tak spokój mam. Oprócz tego jeszcze jedno pytanie mam to zadam je tutaj bo szkoda zakładać nowego tematu. We wniosku do Karty Kierowcy trzeba wpisać posiadane kategorie. Na chwile obecną mam kat B,C . Co prawda egzamin na CE mam za tydzień ale nie ważne. Chodzi o to że jeśli teraz wpisze posiadanie kat BC, wydadzą mi kartę kierowcy, i hipotetycznie za 2 podejściem (czyli w styczniu) zdam CE, to będę musiał drugi raz wyrabiać KK ?

A i jeszcze jedno. Mam niezły temat na prace. Z potencjalnym pracodawcą mam się widzieć w sobotę bo akurat zjeżdża. Jeśli by się udało i zaczynałbym powiedzmy w najbliższych 2 tygodniach to jest jakaś szansa żeby przyśpieszyć tą KK albo jeździć nie wiem na jakiejś zastępczej :roll:

Post Wysłano: 28 lis 2012, 20:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2554871
Samochód: BMW

Słuchaj ja wniosek o KK złożyłem jakoś przed 1 listopada br. mając tylko kat. C i przyszła mi bo z tego co wiem to numer prawa jazdy zostaje ten sam chyba ze zmieniasz miejsce zamieszania. A w miedzy czasie zacząłem kwalifikacje wstępna przyspieszoną i na niej mam badania lekarskie i psychotesty z datą 7.11.2012 a 10.11.2012 zdałem na C+E, które wstrzymałem w moim Wydziale komunikacji, żeby poczekało aż wyrobie KWP i razem to wyślę wszystko więc mam pytanie mogę mieć problemy jak chłopaki wyżej z wpisem 95? dodam że na badaniach lekarskich mam wpisane C,C+E?
Z góry dzięki. :)

Post Wysłano: 29 lis 2012, 0:16

Użytkownik

Użytkownik

GG: 123
Samochód: Actros czteroośka wywrotka

Dzięki chłopaki za pomoc, jutro jade badania zrobie tylko lekarskie bo na psycho nie pisze czy dotyczy c,ce, czy nawet kierowcy, robie badania wbija ce i lece do urzedu, mysle ze sie uda. Ale jak pisze Eryk na upartego można jego sposobem ja jednak nie mam zamiaru tego robić, z pewnego względu...

Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]