Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Tytuł: Nowy Kierowca
Post Wysłano: 01 sty 2013, 14:40

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Laguna

Dzień dobry. Bardzo się cieszę, że znalazłem Wasze forum. Mam nadzieje że pomoże mi ono poszerzyć moją nikłą wiedzę na temat pracy kierowcy. W 2006 roku zdałem egzamin na prawo jazdy kat C. Teraz zastanawiam się coraz poważniej nad rozpoczęciem kursu CE. Bardzo proszę odpowiedzieć mi na pytanie, co poza odpowiednim prawem jazdy potrzebuję, abym mógł podjąć się pracy kierowcy. Jakie jeszcze uprawnienia potrzebuję. Konkretnie to w 2006 roku trzeba było zrobić do prawa jazdy jeszcze kurs przewozu towarów. Czy w tym momencie nadal jest on wymagany, czy zastępuje go jakiś iny kurs? Czy najpierw należy zrobić CE i potem kurs na przewóz rzeczy, czy moge już teraz? Jak to wygląda? Bardzo proszę o odpowiedź.

Post Wysłano: 01 sty 2013, 15:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Post Wysłano: 02 sty 2013, 10:13

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Dzień dobry. Bardzo się cieszę, że znalazłem Wasze forum. Mam nadzieje że pomoże mi ono poszerzyć moją nikłą wiedzę na temat pracy kierowcy. W 2006 roku zdałem egzamin na prawo jazdy kat C. Teraz zastanawiam się coraz poważniej nad rozpoczęciem kursu CE. Bardzo proszę odpowiedzieć mi na pytanie, co poza odpowiednim prawem jazdy potrzebuję, abym mógł podjąć się pracy kierowcy. Jakie jeszcze uprawnienia potrzebuję. Konkretnie to w 2006 roku trzeba było zrobić do prawa jazdy jeszcze kurs przewozu towarów. Czy w tym momencie nadal jest on wymagany, czy zastępuje go jakiś iny kurs? Czy najpierw należy zrobić CE i potem kurs na przewóz rzeczy, czy moge już teraz? Jak to wygląda? Bardzo proszę o odpowiedź.
kolejność to tutaj akurat ma mniejsze znaczenie, ale te dwie rzeczy na początek powinny wystarczyć...tym bardziej, ze jak będziesz szukał pracy to juz u samego pracodawcy jeśli będzie to porządna firma transportowa dostaniesz skierowanie na badania lekarskie i psychotechniczne, którą są obowiązkowe, ale nie wszyscy przywiązują niestety uwagę do obowiązujących przepisów...swoją drogą to niezły czas sobie wybrałeś na robienie CE...przy tych wszystkich zmianach ustawowych teraz będzie na pewno ciężej

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]