Automotive Logistics Polska Sp. z o.o. powstała w październiku 2003 roku w wyniku doświadczeń i sukcesów udziałowców na polu usług spedycyjnych, transportowych, zarządzania logistycznego, jak i rachunkowości, marketingu usług i produktów szybko rotujących, czy wreszcie zarządzania administracyjnego i zasobami ludzkimi. Podstawą sukcesu firmy w transporcie i logistyce jest też fakt, iż wszystkie osoby zarządzające firmą posiadają dyplomy ukończenia wyższych studiów kierunkowych, udoskonalone licznymi kursami tematycznymi, w tym Master Business of Administration. Podstawowym dokumentem cechującym Zarząd Spółki jest Certyfikat Kompetencji Zawodowych Przewoźników w Transporcie Międzynarodowym.
Jako firma zaczynaliśmy od świadczenia usług wyłącznie spedycyjnych, poprzez stopniowy zakup pierwszych własnych środków transportu a skończywszy obecnie na posiadaniu własnej bazy samochodów z zakresu 1,5 - 24 t ładowności. Obecnie podstawowym kierunkiem działań jest stworzenie struktury firmy zawierającej skonsolidowaną grupę przewoźników mogącą sprostać terminowością, jakością usług i zakresem taboru najbardziej wymagającym klientom korporacyjnym oraz logistic provider'om.
Copyright (C) 2007 Automotive Logistics Polska, All Rights Reserved.
www.automotive.com.pl
Automotive Logistics Polska Sp. z o.o.
Bestwina 43-512, ul. Krakowska 177
telefax: +48/32/214 90 30, 29
e-mail:
biuro@automotive.com.pl
NIP: 643-165-52-69
Oddział: 43-100 Tychy, ul. Turyńska 101
Firma z mojej okolicy, miejscowość Bestwina graniczy zarówno z Bielskiem jak i Czechowicami-Dziedzicami. Przejeżdżałem tamtędy ostatnio ale nie udało mi się wypatrzeć żadnej bazy czy nawet pojedynczych pojazdów więc możliwe że znajdują się one w Tychach. Jak sama nazwa wskazuje specjalizują się zapewne w obsłudze sektora motoryzacyjnego. Często jeżdżą do Delphi w Jeleśni. Samochody jakie udało mi się spotkać w drodze to 2 MAN-y TGA w tandemie i jeden zestaw w oparciu o TGA i firankę. Jeśli ktoś posiada jakieś fotki prosiłbym o zamieszczenie. pozdrawiam