Witam. W czerwcu 2013 roku kończę 18 lat i zamierzam jak najszybciej zrobić prawo jazdy B i B+E. Więc mam takie pytanie czy mogę zrobić B+E od razu czy muszę najpierw zdać i odebrać dokument, po czym rozpocząć kurs i przystąpić do egzaminu na kat. B+E? Pytam bo zależy mi na czasie a także jeśli się uda to zaoszczędzić pieniądze, jeżeli ma to jakieś znaczenie to mogę dodać, że posiadam już prawo jazdy kat.B1 oraz T, więc została mi tylko jazda Z góry thx i pozdrawiam!
Olej B+E, Idź na C i na C+E, Wydasz dużo więcej siana, ale będziesz miał bardziej przyszłościowe kategorie a B+E i tak Ci wbiją tak jak mi A co do Twojego pytania. To wystarczy świstek z WORD że zdałeś B do zapisania się na B+E i każdą inną kat
No właśnie kurde. Gdyby nie te zmiany przepisów to nawet bym o B+E nie myślał tylko od razu dawaj na 'dużego' . A więc moje pytanie jest nadal aktualne, jeśli ktoś orientuje się w tej spr to bardzo proszę o pomoc
Cytuj:
Jak zrobisz C to z automatu jedynie co dostaniesz to kat T.
Na resztę musisz zapracować ( czyt. zapłacić)
Co masz konkretnie na myśli? Bo według mojego kodeksu drogowego, posiadanie samej kategorii B(lub C) daje uprawnienia do kierowania "ciągnikiem rolniczym lub pojazdem wolnobieżnym", a posiadanie kategorii T, ciągnikiem rolniczym z przyczepą(przyczepami) lub pojazdem wonobieżnym".
GG: 527470
Samochód: Opel corsa B
Zrób tak:
Zadaj B następnie jak zdasz egzamin na B dostajesz od egzaminatora świstek z tym idziesz do OSK robisz kurs na B+E i jak zdasz to B/E to idziesz do wydziału komunikacji i masz zaraz wbite B i B+E oraz 85 zł w kieszeni. ponieważ 2x prawka nie wyrabiasz
_________________ Wielkopolska, Mam B,C,C/E,KW,KK,ADR.
Samochód: jaki popadnie jaki w rączki wpadnie
Chyba że będziesz robił tez C w niedalekiej przyszłości to nie rób B+E bo znając życie to i tak w połowie kursu na C namyślisz się na C+E (ja tak miałem i wszyscy co znam) i z automatu wbiją Ci C+E...
A jak nie myślisz robić C+E to zrób sobie B+E tak jak poprzednik napisał
masakra z tymi co chwile zmianami przepisów dotyczących PJ ,akurat zapytam z innej beczki , mam kpl ale po obecnej nowelizacji i wymianie dokumentu BE ograniczyli mi datą identyczną jak wyższe kategorie,a niby z bezterminowego powinni dać na 15 lat jak w moim przypadku miało to miejsce dla A,B,T czy być może się mylę????
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 7 gości