Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 22 gru 2012, 19:53

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam

Używając forumowej szukajki przeszukałem forum pod kątem opinii na temat Gdańskich Ośrodków Szkolenia Kierowców. Znalazłem jedynie negatywną opinię na temat OSK Śmiarowskiego i pozytywną na temat OSK Express.

Jeżeli chodzi o Śmiarowskiego, to mają nowego MANa, prawdopodobnie takiego samego jak na egzaminie, ale obawiam się egzaminatorów. To duża szkoła i mogą się dziać różne nieprzyjemne rzeczy.

Co do OSK Express - wygląda na to, że ich ciężarówka nie jest taka sama jak ta w PORDzie - czy to jest duża przeszkoda jeżeli chodzi o różnice w pojazdach, czy nie ma problemu z przestawieniem się ze starszego auta na nowe?

Zamierzam się zapisać na kurs kat. C a następnie C+E oraz kwalifikację wstępną przyspieszoną i tu moje kolejne pytanie - czy ktoś mógł by polecić lub odradzić daną szkołę podając jakieś argumenty lub polecając sensownych instruktorów?

Był bym bardzo wdzięczny za pomoc, pozdrawiam.

Post Wysłano: 11 sty 2013, 1:28

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6275964
Samochód: Fiat 126 P

Z tego co wiem to nie będziesz mógł zrobić przyspieszonej KW bo to mogą tylko te osoby które uzyskały prawko przed pewna data (chyba wrześniem 2009 roku), a osoby które uzyskały prawko po tej dacie muszą robić pełna KW.
Pozdrawiam

Post Wysłano: 11 sty 2013, 1:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Cytuj:
Z tego co wiem to nie będziesz mógł zrobić przyspieszonej KW bo to mogą tylko te osoby które uzyskały prawko przed pewna data (chyba wrześniem 2009 roku), a osoby które uzyskały prawko po tej dacie muszą robić pełna KW.
Pozdrawiam
W ogóle nie prawda, nie wiesz o czym mówisz kolego.

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 11 sty 2013, 10:11

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6275964
Samochód: Fiat 126 P

W takim razie przepraszam za wprowadzanie w błąd

Post Wysłano: 13 sty 2013, 1:45

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Nikt nic nie mówił, więc zaufałem swojej intuicji i jeszcze przed nowym rokiem zapisałem się do ARTOMu. Robię pakiet - C, C+E i kwalifikacja przyspieszona. To była chyba dobra decyzja, bo jak na razie zapowiada się świetnie.

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]