Strona 1 z 1 [ Posty: 15 ]
Autor
Wiadomość
Tytuł: Nowy egzamin
Post Wysłano: 21 sty 2013, 15:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

właśnie żona kupiła gazetę, a wraz z nią płytkę pozwalającą poznać nową formę egzaminu teoretycznego na kat. B.

bezzwłocznie, widziony zawodową ciekawością włażyłem do komputera i zrobiłem przykładowy egzamin bez przygotowania i oto moje wrażenia:
nie taki diabeł straszy jak go malują.
tego czasu jest według mnie dość, bo najpierw jest wyświetlone pytanie i to gdzieś 15 sekund, więc można 2-3 razy przeczytać, aby dobrze zrozumieć o co chodzi, później jest wyświetlany filmik, możemy go jeszcze raz puścić i dopiero po zakończonym filmiku jakieś 10 sekund pojawaiają się odpowiedzi (TAK/NIE) i dopiero jest liczony czas 15 sekund.
gdy wyświetlą się odpowiedzi, prawidłową odpowiedź już w zasadzie się zna, mi odpowiedzi zajmowały około 3-6 sekund liczonego czasu. nim upłyną te 15 sekund można zmieniać odpowiedzi.
tutaj uwaga, czas zostaje zatrzymany nie gdy odpowiemy, ale gdy naciśniemy "DALEJ".
pod pytaniem jest inforamcja za ile punktów jest pytanie, które to jest, ile zostało do końca, a na górze jest ile czasu nam zostało.
maksymalnie można zdobyć chyba 72 punkty, ja zrobiłem dwa błędy, które wynikały z tego że bardziej przyglądałem się nowemu interfejsowi niż pytaniom, ale i tak zdałem.

czyli nic strasznego.

Post Wysłano: 21 sty 2013, 15:19

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

Takie wróżby są już od dobrych 3 miesięcy w internecie. Problem w tym, że są to właśnie wróżby, bo nikt takiego prawdziwego egzaminu nie przechodził i nikt nie ma pewności. Dziś większość WORDów jest zamknięta, bo standardowo nikt nie jest przygotowany. Nie dziwne, bo do dziś większość rozporządzeń nie jest wyprostowanych i jasnych. Oj, będzie burdel.

Post Wysłano: 21 sty 2013, 15:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

we wrocławskim WORD-zie zabarykadowali się już w piątek.

Post Wysłano: 21 sty 2013, 20:35

Post Wysłano: 22 sty 2013, 19:01

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Man TGX 18.440

Też właśnie zdałem nowy egzamin (na swoim laptopie, nie w WORDzie) i podoba mi się. Jakoś tak przyjemniej się go rozwiązuje, mniej automatycznie, więcej sytuacji z dróg. I trochę dziwne, że ludzie tak na nim padają. Nawet za dużo tego czasu jest, przede wszystkim na przeczytanie. Można by było zrobić opcję, żeby przejść do odpowiadania, bez czekania jak ktoś już przeczyta.

Post Wysłano: 22 sty 2013, 23:54
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Również rozwiązuje testy na nowych zasadach i w cale nie są one takie straszne jak się wydaję, ba, jak dla mnie nawet lepsze są teraz, pokazują sytuacje zza kierownicy i o wiele lepiej jest odpowiedzieć na pytanie. Czas może jest długi na przeczytanie pytania, ale czasami można parę razy przeczytać pytanie jeżeli się do końca nie rozumie. Niedługo egzamin w WORD'zie to się okażę jak będzie.

Post Wysłano: 23 sty 2013, 0:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2291240
Samochód: R500, Actros 1844, FH 460

Jest opcja, aby gdzieś w internecie zrobić nowe testy na kategorię C? Jestem ciekawy jak tu wyglądają zmiany i chętnie podjąłbym się tego "wyzwania" :D.

Post Wysłano: 23 sty 2013, 7:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

ja nie widziałem, ale spróbuj na B, wydaje mi się, że mechanizam pytań będzie podobny, możesz oswoić się z nową forma i w razie egzaminu nie będzie to zaskoczeniem.

Post Wysłano: 23 sty 2013, 15:14

Użytkownik

Użytkownik

GG: 527470
Samochód: Opel corsa B

http://www.youtube.com/watch?v=jzzALwtHWpA
W Lesznie przez tydzień nie ma chętnych na egzamin.

Post Wysłano: 24 sty 2013, 1:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6150050
Samochód: zielony

Nie wiem, motywacji trochę nie mam może żeby szukać, ale nie mogę znaleźć tych testów na necie... A powiem szczerze że dopóki sam nie spróbuję to trudno mi będzie zająć jakieś stanowisko w tej sprawie. Póki co mamy szum medialny i donosy że mamy do czynienia z totalnym pogromem...

W starych testach było kilka razy mniej pytań, a nie wszystkie były że tak powiem do końca mądre, więc ciekawe jak to się ma do nowej bazy?

A znając pomysły rządu wersja mówiąca o tym że zmiany w przepisach to kolejna maszynka do zarabiania pieniędzy jest wielce prawdopodobna :roll:

Inna bajka że żaden z nas nie powinien mieć większych problemów żeby zdać ;)

Oświetlenie i nagłośnienie ostrzegawcze - montaż, naprawa, modyfikacje

Post Wysłano: 24 sty 2013, 2:01

Użytkownik

Użytkownik

Ja mimo to bym się obawiał tych testów, bo licho wie:D

Post Wysłano: 24 sty 2013, 11:19

Użytkownik

Użytkownik

GG: 11788624

@Radhezz zobacz tu: http://www.testy-na-prawo-jazdy.com.pl/ ... y-2013.php

Mi się nawet podoba, nie jest nudny tak jak te starsze testy, tylko własnie czas na przeczytanie nieco za długi, mi się udało z dwoma błędami zdać :)

Post Wysłano: 24 sty 2013, 11:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2805106

Ja też już jestem po teście, wynik negatywny no ale aż mi wstyd popełnionych głupich błędów, no niestety po tylu latach od uzyskania prawa jazdy niektóre rzeczy umykają. Myślę że osoba która chodziła na kurs nie tylko po to żeby odbębnić zajęcia ale i się czegoś nauczyć nie będzie miała problemu ze zdaniem egzaminu.

Post Wysłano: 24 sty 2013, 11:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6150050
Samochód: zielony

Cytuj:
Ściągnąłem wczoraj program z testami i chyba są tam też na inne kategorie o ile to nie demo ;)

edit: Jednak demo, na ekranie wyboru kategorii da się wcisnąć tylko B
Cytuj:
Mi się nawet podoba, nie jest nudny tak jak te starsze testy, tylko własnie czas na przeczytanie nieco za długi, mi się udało z dwoma błędami zdać :)
Ja zrobiłem 3 błędy z różnych przyczyn, ale generalnie bez znaczenia bo zdałem :) Faktycznie nie jest taki diabeł straszny jak go malują, ale egzamin strasznie się wydłużył - nie ma możliwości żeby go popędzić... Niby nic wielkiego, ale jak sobie przypominam swój egzamin na kat. C to teraz mogłoby być ciężko zrobić go w dwie minuty z powodu lekkiej niestrawności :lol:

Oświetlenie i nagłośnienie ostrzegawcze - montaż, naprawa, modyfikacje

Post Wysłano: 24 sty 2013, 12:16
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Te z neta to demówka jest, bo paru otworzeniach programu trzeba wysłać sms'a za 7 złoty w celu odblokowania.

Ja wczoraj dostałem od instruktora testy i nie są straszne, a co do tego oczekiwania, to w tych testach, które dostałem da się wszystko zrobić - przeczytasz pytanie i samemu włączasz sobie filmik, a jak nie chcesz to czekasz do końca czasu na przeczytania pytania i się pojawia, po zaznaczeniu odpowiedzi klikasz ' zatwierdź ' i przechodzi Ci do następnego pytania.

Strona 1 z 1 [ Posty: 15 ]