Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7049820

Witam,
W maju zdałem kat. C którą wstrzymałem bo dorabiałem sobie C+E i zdałem je w październiku. C+E też wstrzymałem bo jestem w trakcie wyrabiania KW. W styczniu mam egzamin KW i podejdę do niego jako posiadacz kategorii B (bo C+E nie wyrobiłem). Potem idę do WK z lekarskimi, psycho, kw do WK i wyrabiają mi prawko z kodem 95, terminem szkolenia i badań obok C, C+E. To dla mnie jasne.
Problem w tym, że w lutym albo marcu zmieniam zameldowanie i adres. Więc wszystkie dokumenty w tym dowód i PJ muszę wymienić. Nie wiem czy mi się zmieni numer dowodu ale od instruktora od KW dowiedziałem się, że numer Prawa Jazdy się zmieni. I wyjdzie tak, że będę miał inny numer prawka, a inny numer prawka na świadectwie KW. Czy to może zaszkodzić przy wymianie prawa jazdy oraz przy szkoleniach okresowych?

PS. Sorry za długą wypowiedź. Starałem się opisać wszystko dokładnie aby uzyskać od razu odpowiedź

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Witam. Kolego, z tego co nam mówili na egzaminie na KW (jak dobrze pamiętam), to świadectwo kwalifikacji, które dostaniesz po zdaniu KW, trzymasz w domu, żeby ci nie zginęło. Jak odbędziesz szkolenie okresowe po 5 latach, to zanosisz kwitek z tego szkolenia i niby to świadectwo co dostaniesz teraz nikogo nie interesuje, bo masz odnotowane w prawku kod 95. Nie jestem pewny, ale tak nam mówił. Jeżeli się mylę to przepraszam za wprowadzenie w błąd i niech ktoś mnie poprawi. ;)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Dziś przeglądałem swój wniosek który składałem do szkolenia KW. I tam są dwie opcje do zaznaczena:
pierwsze, że kursant dodaje kopię prawa jazdy (dotyczy kwalifikacji)
drugie, że załączam świadectwo KW do szkolenia okresowego.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Podnoszę wątek ponieważ nie dostałem odpowiedzi na której mi zależy. Dodatkowo może pojawić się kolejny kłopot. Mianowicie na egzamin KW czekam już ponad miesiąc :!: co oznacza, że mogę zmienić zameldowanie zanim zdam KW. Wstrzymane C,CE będą w starostwie powiatu w którym już nie mieszkam (nie jestem zameldowany).

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6150050
Samochód: zielony

Co do meldunku to Ci nie powiem, ale raz nadane prawo jazdy numeru nie zmienia, niezależnie od tego ile kategorii zdawałeś, czy wyrabiałeś KW czy nie - numer prawa jazdy to numer ewidencyjny uprawnień, a nie "numer kolejny blankietu". Co do meldunku - musisz w "starym starostwie" poprosić o przesłanie dokumentów do nowego, i już w nowym prostować sprawy związane z adresami. Tyle, że np. ja problemu nie widzę, bo cokolwiek by się nie zmieniło zawsze można Cię zidentyfikować po PESEL-u.

Oświetlenie i nagłośnienie ostrzegawcze - montaż, naprawa, modyfikacje

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Też problemu nie widzę dopóki nie uświadomię w jakim kraju żyję.

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]