Cytuj:
to w jakiej kolejnosci teraz mam co zrobic i jak niech ktos ogarniety w temacie podpowie
o karte kierowcy wsnioskuje juz teraz czy dopiero jak bede mial wpis w prawku z C+E i zrobiona juz kwalifikacje??
Najlepiej wyrób kartę kierowcy tuż przed albo tuż po kwalifikacji wstępnej (opisywałem Ci ten problem). Nie wyrabiaj teraz karty kierowcy, jeżeli kwalifikację będziesz chciał zrobić np. za 2 albo 3 lata, bo to się mija z celem.
Cytuj:
Jakie dokumenty musze miec zeby zapisac sie na kwalifikacje mam 25 lat wiec KWP, czy badanie psychologiczne ktore teraz jest obowiazkowe aby przystapic do egzaminu w wordzie jest potrzebne do KWP? one jest podejrzewam w wydziale komunikacji, i czy badania lekarskie ktore zanim przystapilem do kursu lekarz mi wypisal na kat C, C+E sa ok czy musze zrobic 2 raz?
Masz wykonać badania psychologiczne i lekarskie. Co do psychologicznych, to na pewno są inne. Lekarskie powołują się na art43 pkt 2 i art 229 paragraf 4 Kodeksu Pracy oraz art 39 ustęp 1. Ustawy o transporcie drogowym z dnia 6.09.2001r. Dalej mam brak przeciwwskazań do wykonywania pracy jako kierowca. Porównaj to sobie ze swoim badaniem. Najlepiej jak byś zadzwonił do ośrodka i spytał się, czy jest to to samo, a nie kazał nam wymyślać kwadratowe jaja.
Cytuj:
I szukam jakies lektury zeby pojac cala teorie jaka musi znac kierowca zawodowy czyli czas pracy, tachograf, ladunek itd czy w tej ksiazce jest wszystko co musze znac??
http://allegro.pl/czas-pracy-kierowcow- ... 65328.html
Na kursie może dostaniesz dostęp do e-learningu, gdzie jest bardzo dużo pytań egzaminowych. Jest też sporo pytań w internecie, wystarczy poszukać.
A książkę możesz sobie kupić sam dla siebie, bo przepisy dot. czasu pracy są dość pogmatwane. W internecie jeśli być poszukał, to pewnie też byś znalazł to samo, ale sieć ma to do siebie, że czasami piszą przypadkowi ludzie i na różnych stronach różne rzeczy się pisze