Samochód: Opel Astra
Witam,
Czy juz ktos z Was koledzy zdawał nowy egzamin teoretyczny na kat. C?
Jak jest ze zdawalnoscia tak samo marnie jak na B?
Jezeli juz jestescie po, napiszcie jakie macie wrazenia ...
I czy jest gdzieś przykładowy test na C w necie?
Samochód: jaki popadnie jaki w rączki wpadnie
Nie rozumiem czegoś, przecież te testy nie są takie trudne... Wg mnie są lepsze niż były ale i tak dużo nie wnoszą do poprawy "jakości" jazdy kierowców!
Pewno nikt pod koniec roku było takie oblęzenie na kończenie kursów że koleś w na początku grudnia miał jazdy do stycznia C+E rozspisane bez jednej godziny wolnej w OSK w którym byłem bo każdy chciał sie uwinać na starych zasadach nawet ci co dopiero zaczynali kurs więc teraz to tylko swierzo zapisani będą dawać relacje tak jak ja
No ja dopiero zaczynam kurs w tym samym czasie będę robił KW więc pewno zejdzie ale oczekuj wieści o egzamini teoreretycznym za około 2 msc. Na kursie mam niby jakięs próbne testy ale jak sobie raz je zrobiłem to było to jakieś za proste jak dla mnie więc pewno te prawdziwe są dużo trudniejsze
Byłem dzisiaj w WODR-ie. Pani oznajmiła mi ze jest bardzo mało chetnych na egzamin teoretyczny na kat. C. Czeka sie okół 5-6 dni.Natomikast na B wypada bardzo kiepsko. Niestety nie zapisałem sie dzisiaj nie miałem z soba badań od psychologa Na starych zasadach obeszło sie bez psycho.. teraz niestety musza byc obowiazkowo umnie w miescie koszt 100zł. Gdybym dzisiaj zapisał sie na egzamin miałbym na 14.02.
A wiec, egzamin mam ustalony. Za nie spełna 5 dni. Teraz tylko pytanie z czego najlepiej sobie powtórzyc informacje do egzaminu? Na Kat. C? Na necie nie moge znalesc...
Zdawałem testy w czwartek i jeśli nie znasz przepisów to wcale nie podchodź.20 pytań z przepisów a 12 typowo z kat C. Do tych 12 radze uczyć się czasu pracy i całego tego kodeksu,bo bez tego też bedzie ciężko,
A poza tym testy łatwiejsze niż te stare.Jest jedna odpowiedz to można wybrać droga eliminacji,ale bardzo dużo pytań jest na logiczne myślenie.
_________________ B - 21.05.2010 C - 29.04.2013
E - 03.07.2013 KW- 10.05.2013
Nie mylili się tylko Ci, którzy nigdy nie żyli.
Samochód: Scania R420
Cytuj:
A poza tym testy łatwiejsze niż te stare.
No nie powiedziałbym. "Stary" egzamin teoretyczny był przeznaczony nawet dla orangutanów z zoo albo bezmózgowców, bo lekko w 4 dni nauczyć się na blachę określonej liczby pytań to nie oszukujmy się nie jest żaden wyczyn, ani nawet żadna wiedza tak naprawdę w wielu przypadkach. Zresztą sam wiem jak jeszcze zdawałem egz. teo. kat. B czy C to już tak "zmęczyłem" tą teorie że większości pytań nawet nie czytałem bo znałem na pamięć odpowiedzi "po obrazkach" Tutaj z kolei pytania sa nieopublikowane, i czy ktoś chce czy nie MUSI umieć przepisy ruchu drogowego, czyli zmusza ta teoria ludzi do myślenia i nauki. Mówcie co chcecie ale takie są fakty.
Cóz, w przyszłym tygodniu czeka mnie egzamin. Troche zeszło. Ale nie spieszy mi sie zbytnio. Tym bardziej niewiem czy dam rade.
Własnie tylko z czego sie uczyć? Kodeks drogowy jeszcze ok, ale z czego zaczerpnąć informacji na temat technicznych ciezarówek itp.
Mnie osobiście przeraża ta teoria, a egzamin tuż tuż.
Przeczytałam 300 stron "Vademecum kierowcy zawodowego" i jakoś nie bardzo czuję się mądrzejsza...
Głupio byłoby pierwszy raz nie zdać teorii, ale na razie czarno to widzę.
_________________ Umrzeć przyjdzie, gdy się kochało wielkie sprawy głupią miłością...
Wypadało by przeczytać jeszcze książki "mały mechanik" i "pierwsze kroki w medycynie", bo pytania które padają w tych testach przechodzą ludzkie pojęcie
_________________ Kat. A - 2010
Kat. B - 2009
Kat. C - 2011
Kat. D - 2012
Mnie osobiście przeraża ta teoria, a egzamin tuż tuż.
Przeczytałam 300 stron "Vademecum kierowcy zawodowego" i jakoś nie bardzo czuję się mądrzejsza...
a nie lepiej przeczytać prawo o ruchu drogowym, rozporządznie o znakach i sygnałach na drodze, rozporządzeniu o warunkach technicznych pojazdów i 561/2006.
wyjdzie mniej niż te 300 stron.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 4 gości