Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 26 lut 2013, 11:04

Użytkownik

Użytkownik

Witam,

Przejdę od razu do rzeczy. Wczoraj tj. 25.02 zdawałem na kat. C . Udało się . I teraz tak , dzwoniłem do WORDU w Łomży żeby nie wysyłali nic do starostwa ,ale oni mi kazali coś tam w starostwie to zalatwiac , zeby nie wyrabiali tego prawka na C czy jakoś tak. A w starostwie wyganiają mnie do WORDU z jakimś podaniem o wstrzymanie wysyłania dokumentów. No i właśnie teraz nie wiem co dalej robić. No może nie wyjaśniłem tego za dobrze,ale myślę, że zorientujecie się o co chodzi. Sprawa obiegu dokumentów ,profil kierowcy itp. Może ktoś ma szersze pojęcie na ten temat ,bo ja jestem zielony. Jeśli ktoś ewentualnie miałby też jakieś rzeczy do poczytania na ten temat to proszę o linki. A ja w tym czasie też dalej będę szperał i dzwonił ,może się dowiem czegoś więcej.

Post Wysłano: 26 lut 2013, 17:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4836808
Samochód: VOLVO FH

Jak Twój WORD nie wyśle dokumentów ze zdanym prawem jazdy kat C to sprawa się zamyka (jak na razie).Więc podjedź tam "potrząśnij" trochę tym biurem i wypełnij kwitek, który zaznacza, że mają nie wysyłać papierów do wydziału komunikacji (bo coś głupoty Ci mówią, i odsyłają od jednego urzędu do drugiego-jak to w POlsce, aby właśnie nie wysyłali tych papierów do starostwa i co za tym potem idzie żeby Ci nie wyrabiali na razie PJ.

Pozdrawiam

...powoli w trasie: PL,CZ,SK,H,SLO,I

Post Wysłano: 27 lut 2013, 8:30

Użytkownik

Użytkownik

Co nieco mi się rozjaśniło , znalazłem pewien poradnik o nowych przepisach ; może komuś przyda się :

Zmiany w kodeksie drogowym i innych przepisach w 2013r.
http://regiomoto.pl/portal/bezpieczenst ... r-poradnik

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]