Cytuj:
Eryk, kopie sie z koniem tylko dla tego, zeby ktos kto bedzie czytal ten temat za pol roku, rok wiedzial, ze Twoje prawdy objawione to nie zawsze cala prawda.
Po prostu nie żyje w chmurach jak co niektórzy, i nie liczę że każdy będzie mnie błagał żebym przyszedł do niego pracować za rewelacyjną stawke. Zejdź na ziemie i się zorientuj jak to wygląda. Zadzwoń do kilku firm, powiedz że masz 20 lat, nie masz doświadczenia, i ciekawe jaką dostaniesz odpowiedź. Może kiedyś było inaczej. Teraz ja, Kwiatula, i cała reszta młodego pokolenia żyje w tych czasach nie mając 100 lat doświadczenia, i wie jak wygląda sprawa.
Cytuj:
Ze Tobie nikt nie da, to sie przestaje dziwic,
Cytuj:
A swoimi tekstami niebezpiecznie sie zblizasz do obrazania ludzi.
Sory, ale sam prowokujesz, i pierwszy zaczynasz obrażać. Nie dosłownie, ale każdy potrafi to odczytać.
Cytuj:
Tez calkiem niedawno szukalem pierwszej pracy na zestawie i znalazlem taka - bez plecow, co dzien w domu - za kase o jakiej piszesz, ze by Cie zadowolila. Da sie? Da sie, tylko trzeba tylek ruszyc i dzwonic po ogloszeniach a nie oczekiwac, ze ktos Ci poda konkrety. Zeby nie bylo, ze malolatowi trudniej - kilkanascie dni po mnie przyjmowal sie do "mojej" firmy chlopak w Twoim wieku.
Ale ile raz można Ci pisać, że to są sporadyczne przypadki. Po prostu wstrzeliłeś się w odpowiednim momencie i tyle. Miałeś szczęście.
Cytuj:
Tak pol zartem pol serio (chociaz to w sumie czarny humor) - ile bys na zestawie nie zarobil (w sensie, ze tak malo) to i tak bedziesz miec wiecej niz lekarz po 6 latach nauki w trakcie specjalizacji
Chyba tylko na początku. Moja kobieta pracuje w klinice dentystycznej, i lekarze w wieku 28 lat zarabiają takie pieniądze że w głowie Ci się nie mieści. Nie wspominam o doświadczonych chirurgach, którzy zakładają implanty. Pensje są od 10 tys zł wzwyż.