Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 22 mar 2013, 18:24

Użytkownik

Użytkownik

Witam. 2 marca 2013 roku zdałem egzamin na KW. Złożyłem dokumenty w wydziale komunikacji i czekałem. Dzis odebrałem prawko ale nie ma tam wbitego kodu 95 jest tylko data waznosci uprawnienia. Moj tato jezdzi zawodowo i taki kod ma. U mnie natomiast jest go brak. Czy musze jeszcze raz cos składać zeby ten kod mi wbili czy jak to jest. Prosze o pomoc. Dzieki

Post Wysłano: 22 mar 2013, 18:47

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2497473

Po pozytywnie zdanym egzaminie/teście kwalifikacyjnym powinieneś dostać po jakimś czasie (tydzień - dwa) papierowe świadectwo kwalifikacji, które powinieneś dołączyć do dokumentów składanych w wydziale komunikacji. I na tej podstawie wbijają kod 95. Jeśli złożyłeś świadectwo w urzędzie a mimo to masz PJ bez 95 to składaj reklamację w wydziale komunikacji.

Post Wysłano: 22 mar 2013, 19:34

Użytkownik

Użytkownik

GG: 527470
Samochód: Opel corsa B

Z gruszki się urwałeś kolego przed odebraniem dokumentu należy sprawdzić dokładnie czy wszystko jest było tu kilka takich tematów i po odebraniu prawa jazdy reklamacji nie uwzględniają w niektórych WK.

Post Wysłano: 22 mar 2013, 20:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF 105XF 460

Cytuj:
Z gruszki się urwałeś kolego przed odebraniem dokumentu należy sprawdzić dokładnie czy wszystko jest było tu kilka takich tematów i po odebraniu prawa jazdy reklamacji nie uwzględniają w niektórych WK.
łaski nie robią jak zawalili temat - pismo do starostwa o ustosunkowanie sie do problemu,potem pozew do WSA ,jak mają problem z wymianą na swój koszt
P.S. osobiście temat przerabiałem i wystarczył jeden telefon z zapytaniem i już wysłali nowy wniosek do PWPW S.A. i po tygodniu nowe PJ czekało

Post Wysłano: 22 mar 2013, 21:47

Użytkownik

Użytkownik

Dzięki za odpowiedzi. W poniedziałek pójdę do wk i spróbuje to wyjaśnić. Pozdrawiam

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]