Cytuj:
Czemu tak zanikła produkcja 15metrówek ?
Myślę, że przez brak potencjalnych chętnych. Moja firma posiadała Volva trójosiowe. Teraz wszystkie odjechały do złomiarza. Ja lubiłem nimi jeździć, ale trzeba było pamiętać, aby nie podjeżdżać za blisko (na przystanku), do poprzedzającego wozu. Nie było już możliwości cofnięcia, trzecia oś samonastawna. Jeden słup w Bydgoszczy jest niebieski, to od przytarć prawymi, tylnymi narożnikami- zbyt ostry wyjazd z zatoki. Niedawno, na zajezdni, jeden przytarł "przeguba"- przyczyna podobna. Najważniejsza wada, to chyba skręcanie konstrukcji. Przyczyną są nasze drogi...
Cytuj:
A tam, dzisiaj w Opolu spłonął Jelcz M121I, drugi w ciągu roku, więc chyba nie ma co narzekać na Solarisy
Palą się również Solarisy, Neoplany, itd, itd... Obsługa techniczna się kłania.
Cytuj:
Szkoda tylko że im nowsze autobusy tym niższa jakość. Jak zaczęli w 99r. to się starali, a teraz...
Czym nowszy model, więcej komputerów tym gorzej... Dotyczy niestety wszystkich marek. Elektronika, delikatne zaworki nie lubią dziur, wilgoci i brutalnego traktowania przez pasażerów...
Do nas przyszły Solarisy, całkiem niedawno, chyba w lutym i już niestety... błędy, rozlatujące się lusterka, deszcz w kabinie...
Ogólnie są bardzo przyjemne, ale coraz bardziej nie rozumiem konstruktorów. Po kiego grzyba stacyjka, która od razu rozłącza akumulatory??? Silnik gaśnie i przy okazji radio, drzwi, światło... Pytam, po co??
Moja fotka, bez obróbki, z telefonu: