Ale problemy są z silnikiem czy jego osprzętem takim jak EGR i TurboCompond ? TCompond nie ma w 420 tylko w 480?
Kolego mam Scanie R-480 2007 rok E4 w manualu na liczniku 550 tkm i na razie co robiłem to wymieniałem smoka bo stary łapał powietrze tak to spalanie po Polsce przy ładunkach 20-28 ton 29-31 litrów powiem ci że dzięki TurboCompond mam większą siłę niż 500 w V-ce . Serdecznie polecam , nie bierz Premium E5 z silnikiem Volva bo z serwisu nie wyjedziesz
Ale problemy są z silnikiem czy jego osprzętem takim jak EGR i TurboCompond ? TCompond nie ma w 420 tylko w 480?
Kolego mam Scanie R-480 2007 rok E4 w manualu na liczniku 550 tkm i na razie co robiłem to wymieniałem smoka bo stary łapał powietrze tak to spalanie po Polsce przy ładunkach 20-28 ton 29-31 litrów powiem ci że dzięki TurboCompond mam większą siłę niż 500 w V-ce . Serdecznie polecam , nie bierz Premium E5 z silnikiem Volva bo z serwisu nie wyjedziesz
O czym Ty piszesz człowieku? Miałeś DXi 450, czy nasłuchałeś się w uniwersytecie parkingowym? Problem miały Premium 450 ale z E4 a E5 są poprawione i to naprawdę wdzięczne auta. Osobiście znam chłopaków z serwisu Renault i nie słyszałem narzekań na ten model. O Scaniach też można wiele powiedzieć, szczególnie E4 gdzie EGR to zmora tego pojazdu.
W tych silnikach jest coś takiego że nikt nie wie dlaczego się rozpadają.
Trudno sie nie zgodzić, niby oparte to na sprawdzonym DC12 a coś jest na rzeczy i do końca nie wiadomo co, chcieli wyprzedzić konkurencję z Euro4 i strzelili sobie w kolano jak Krone z SafeLinerem, jeśli już E4 to wersja bez TC, mniej problematyczna. Model silnika DC12 xx, z TurboCompound były DT12 11 i DT12 12.
_________________ Wysłano z budki telefonicznej...
mam Scanie R-480 2007 rok E4 w manualu na liczniku 550 tkm
Zdejmij kolektor ssacy
Cytuj:
TurboCompond mam większą siłę niż 500 w V-ce .
Sam to stwierdziles?
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 36 gości