Samochód: Man18.232
Zima nie daje o sobie zapomniec. Wczoraj jak wyjechalem o 17 z plugiem to wrocilem dzisiaj w samo poludnie i przejechalem 500 km miejscami mialem ciezko z odepchaniem sniegu
jest to mój 1 post wiec na wstępie chciał bym się przywitać, trafiłem całkiem przypadkiem na to forum, tak się składa ze pracuje w pewnej szwajcarsko-niemieckiej firmie przy projektowaniu pługów odśnieżnych i całkiem fajnie poczytać opinie końcowych użytkowników tych maszyn, daje to zupełnie inne spojrzenie na całą sprawę, mogę też wypowiedzieć się w kwestiach technicznych jeśli ktoś miał by jakieś pytania,
dodam jeszcze ze nie zamierzam tutaj nic polecać i reklamować, jestem z pługami związany zawodowo ale forum traktuje całkowicie prywatnie
pozdro!
Wobec tego mam pytanko:
Czy pracujecie może nad SKUTECZNYM rozwiązaniem problemu braku pewności (szczególnie w nocy) czy solarka sypie czy tez nie?
Niestety nie odpowiem Ci na to pytanie, gdyż posypywarki projektują i produkują Holendrzy, do nas trafiają już gotowe maszyny które zabudowujemy na pojazdach. Co innego jest z pługami, zakład w PL jest w 100% za nie odpowiedzialny (od niespełna 10 lat). Nie znam szczegółów produktu (czyt. posypywarki) ale może uda się coś dowiedzieć, na czym polega ten problem??
Nie wiem jak to wygląda w przypadku posypywarek ale z pługami jest tak, że firma stara się zbierać opinie i sygnały z rynku o tym jakie problemy są z maszynami u klienta, wszystko po to aby produkt optymalizować i ulepszać pod kątem użyteczności i niezawodności, nie wszytko da się wychwycić na etapie projektowania czy podczas testów, najlepszym testem jest przetrwanie ciężkiej zimy na drodze, dlatego takie zwrotne informacje są bardzo ważne.
próbowaliście kontaktować się z kimś w tej sprawie?
Pozdr.
dobrze wiesz ile tego sprzętu u nas chodzi,dziwne by było jakby nikt na to nie zwracał uwagi i nie monitował...
zapytałem czy coś drgnęlo w tej sprawie,bo z tego co się orientuje wszystkie rozwiązania są (nawet w przypadku montażu wszystkich na jednej solarce) nieskuteczne...po prostu montowane i określane "mamy takie rozwiązania,ale,że g**** dają-nic nas to nie obchodzi",każdy element dodatkowy jest zachwalany przed montażem(kosztuje kupę kasy)-kiedy po pierwszym użyciu okazuje się,że nie działa proponowany jest następny element-i tak w kółko....
W Olsztynie delikatnie pada śnieg, na drogach jest dosyć ślisko. Na szczęście olsztyńskie służby drogowe już reagują i wysyłają na ulice pługopiaskarki. Najpierw samochód musi być załadowany sola, to trwa ok. 20 minut. Potem pojazd wyjeżdża w trasę.
heh dopiero po roku to znalazlem:D
W Olsztynie juz uzbrajamy sprzet na zime (24.09.2013), było pytanie o ozamet, jest to firma z Olsztyna, zima 2012/2013 dostalem nowa solarke (bez zastrzeżeń) w tym roku na drugie auto tez nóweczka bedzie. Chwale sobie producenta tych "skomputeryzowanych" wynalazków jak i firme zarządzającą za coroczny zakup nowych sprzętów. Pozdrawiam, a AZ tuż tuż
Czy aby zamontować sobie taki mini pług do swojego samochodu to trzeba mieć jakieś specjalne pozwolenie ?
_________________ Pozycjonowanie stron Warszawa http://eyedesign.com.pl/pozycjonowanie w najlepszej możliwej jakości, fachowym, bezproblemowym wykonaniu, a przede wszystkim bardzo skuteczne, co przejawi się na pozytywne efekty, niezależnie od tego, czego państwo oczekują.
Koledzy mam pytanie jak zamontować czołownicę do pługa do samochodu MAN F90. Prosiłbym o jakąś podpowiedź jak to zrobić ewentualnie jakieś zdjęcia. Posiadam płytę tylko teraz kwestia jak to zamocować do ramy samochodu. Proszę o pomoc sprawa pilna.
Jakie jest wynagrodzenie (średnie) dla Kierowcy jeżdżącego pługiem "śniegowym" ?
Zaczynają się coraz bardziej ostre przygotowania do "Akcji Zima"...
Coraz więcej ogłoszeń o pracę....
Chętnie bym się pobawił ze śniegiem
Tylko czy w Polsce za tego rodzaju pracę płaci się jakoś ekstra,
czy jest wykorzystywanie Kierowców jak we wszystkim
_________________ B - B+E - C - C+E - D - D+E - CDL i kilka innych ..... Wg. Nikodema Dyzmy § 13 ¼
NIKT Ci tyle nie da, co Kierownik Ci OBIECA ! oraz --> S T O P parówkowym skrytożercom !!!
zapomniałem i musiałem na szybkiego robić po nocy....z tego co widzę to wszystkie mocowania są spawane do ramy pojazdu i za pomocą śrub wyprowadzone na czoło pojazdu...
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 8 gości