Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Kwalifikacje mam już ponad rok, ale zawsze lepiej jest się upewnić
w mojej ocenie informacje przekazane na szkoleniu nie służą temu by "zaliczyć" tylko po to by z nich korzystać cały czas.
jest to moja subiektywna ocena.
zzx
ale ty madry
jak robil kilka lat temu kwalifikacje to...
no tak, a jak prawo jazdy robił 20 lat temu, to skąd ma pamiętać że na czerwonym świetle nie wolno jechać?
Cytuj:
Zadałem proste pytanie i oczekuje prostej odpowiedzi, a nie mądrowania się co powinienem wynieść z kursu. Więc jeśli nie znasz odpowiedzi na pytanie zamknij się a nie mnie pouczaj
zajrzyj do Ustawy o Transporcie Drogowym Art. 39a.
aby poznać aktualny stan prawny trzeba poznać ustawę.
jeżeli ktoś źle Cię poinformuje na tym czy innym forum i w Niemczech spowodujesz wypadek z ofiarami lub wystarczy, że będziesz brał w nim udział, jak będziesz bronił się w sądzie?
odpowiedzialność spoczywa na Tobie jako kierowcy i usprawiedliwienie: "bo kolega powiedział" nie jest okolicznością łagodzącą.
Cytuj:
Tak siak czy owak,wpis kodu 95 obowiązuje od 10 Września 2009.Krótko mówiąc nie masz właściwych uprawnień.Niech mnie ktoś poprawi,jeżeli się mylę.
ogólnie tak, ale nie wiemy po co nasz kolega jedzie tym samym ciągnikiem do Niemiec, jest niewielka możliwość odstępstwa - przeczytaj ustęp 6 Artykułu 39a.