Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 05 kwie 2014, 20:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF 105XF 460

Cytuj:
ziemalok dostajesz z 5 tyś??
jeszcze dodaj - czy pracował tylko u prywaciarzy na internacionalu? że renta nie jest żałosna i stać go na życie :D bo koledzy z mojego pokolenia kończą w takim przypadku w okolicach 800zł na rękę (da się żyć)

Post Wysłano: 06 kwie 2014, 11:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: MAN

Witam :)
Cytuj:
Oj tam , oj tam ..... zaraz 5 koła ;) , spokojnie , bez nerwa . Naprawdę mogę żyć, bez stresu.
Przecież nie napiszę tutaj całego CV bo nie o tym temat i forum ;) . Zresztą już CV nie muszę pisać bom został "leserem", a tak niewiele brakowało do tych 67 roczków, by pójść na emeryturę . Muszę parę lat poczekać ;)

Pozdrawiam

Uriah Heep - Sunrise

Post Wysłano: 06 kwie 2014, 12:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Witam :)
Cytuj:
Oj tam , oj tam ..... zaraz 5 koła ;) , spokojnie , bez nerwa . Naprawdę mogę żyć, bez stresu.
Przecież nie napiszę tutaj całego CV bo nie o tym temat i forum ;) . Zresztą już CV nie muszę pisać bom został "leserem", a tak niewiele brakowało do tych 67 roczków, by pójść na emeryturę . Muszę parę lat poczekać ;)

Pozdrawiam
no i to wyjaśnia wszystko,pracowałeś w normalniejszych czasach,gdzie miałeś odprowadzane pełne składki do ZUSu,o czym my możemy pomarzyć w obecnej sytuacji na rynku pracy (mam na uwadze ok 95% kierowców)

Post Wysłano: 19 kwie 2014, 16:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: VOLVO

Niestety, za kilkanaście lat przekonają się o tym niemal wszyscy. Jak przyjdzie pierwsza emerytura, to na opłaty braknie.

Post Wysłano: 19 kwie 2014, 20:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Niestety, za kilkanaście lat przekonają się o tym niemal wszyscy. Jak przyjdzie pierwsza emerytura, to na opłaty braknie.

Bo ci rozsądniejsi, którzy zdają sobie sprawę, że na daninę z ZUS nie mają co liczyć, sami w inny sposób zbierają sobie kapitał na przyszłą emeryturę. Warto o tym pomyśleć, żeby potem nie zostać z ręką w nocniku.

Post Wysłano: 20 kwie 2014, 21:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: VOLVO

Dokładnie przyjacielu, ja od trzech lat już to realizuje. Żałuje tylko, że nie pomyślałem o tym trochę wcześniej - ale jeszcze co najmniej 27 lat pracy przedemną, to coś tam się uciułam. Cieszy mnie świadomość, że nie liczę na państwową emeryturę.

Post Wysłano: 21 kwie 2014, 7:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Dokładnie przyjacielu, ja od trzech lat już to realizuje. Żałuje tylko, że nie pomyślałem o tym trochę wcześniej - ale jeszcze co najmniej 27 lat pracy przedemną, to coś tam się uciułam. Cieszy mnie świadomość, że nie liczę na państwową emeryturę.
jest coś takiego jak minimalne świadczenie emerytalne i warto na to liczyć ,lub nie wchodzić w dodatkowe składki w RP! bo lada moment ktoś wpadnie na pomysł żeby na tej podstawie dzielić ludzi na potrzebujących i tych co mają :D dlatego odkładajmy na emerytury ale jak najdalej stąd(tam gdzie macki fiskusa nie sięgają)

Post Wysłano: 21 kwie 2014, 11:12

Użytkownik

Użytkownik

Tu piszesz, że chcesz mieć składki opłacane od całości wypłaty, tu piszesz, żeby nie utrzymywać ZUSu. Zdecyduj się.
To co poszłoby do opłacenia składek, dostajesz teraz do ręki i możesz dowolnie dysponować. Czy sobie kupisz nowy telewizor, czy odłożysz na emeryturę, to Twoja sprawa.

Post Wysłano: 21 kwie 2014, 11:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Tu piszesz, że chcesz mieć składki opłacane od całości wypłaty, tu piszesz, żeby nie utrzymywać ZUSu. Zdecyduj się.
To co poszłoby do opłacenia składek, dostajesz teraz do ręki i możesz dowolnie dysponować. Czy sobie kupisz nowy telewizor, czy odłożysz na emeryturę, to Twoja sprawa.
chyba przeczytałeś pobieżnie ? składki od całości wynagrodzenia-TAK, składki z własnych środków-NIE w tym kraju :D
do ręki dostaje to co powinienem dostać żeby jutro też przyjść do pracy w tej samej firmie