Strona 1 z 1 [ Posty: 2 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 15 paź 2014, 15:38

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: czysty

Dzień dobry,
Może najpierw opisze sytuacje:

Jest to stała linia do 50 km, dowóz pracowników na przedsiębiorstwa poza miastem, niby są jakieś zezwolenia że pojazd nie musi być wyposażony w tachograf, nie wiem dokładnie jak nazwać te zezwolenia bo ich nie widziałem.
Faktycznie to jest tak: kierowca który obsługuje tą linie ma kartę kierowcy, w pojeździe jest tachograf cyfrowy który jest przełączany na OUT - bez karty. I tak kierowca kręci kołka cały dzień bez karty.

Czy jest dozwolona taka sytuacja jak powyżej opisałem ?

I czy w takiej sytuacji gdzie jest tachograf a kierowca ma kartę kierowcy, czy nie powinien karty włożyć do tachografu i przełączyć na OUT z kartą kierowcy?

Pozdrawiam, Gabriel

Post Wysłano: 16 paź 2014, 16:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Dzień dobry,
Może najpierw opisze sytuacje:

Jest to stała linia do 50 km, dowóz pracowników na przedsiębiorstwa poza miastem, niby są jakieś zezwolenia że pojazd nie musi być wyposażony w tachograf, nie wiem dokładnie jak nazwać te zezwolenia bo ich nie widziałem.
Faktycznie to jest tak: kierowca który obsługuje tą linie ma kartę kierowcy, w pojeździe jest tachograf cyfrowy który jest przełączany na OUT - bez karty. I tak kierowca kręci kołka cały dzień bez karty.

Czy jest dozwolona taka sytuacja jak powyżej opisałem ?

I czy w takiej sytuacji gdzie jest tachograf a kierowca ma kartę kierowcy, czy nie powinien karty włożyć do tachografu i przełączyć na OUT z kartą kierowcy?

Pozdrawiam, Gabriel
Czy firma posiada licencję a tym samym osobę która ma zarządzać transportem? W przepisach i materiałach szkoleniowych do uzyskania certyfikatu wszystko jest napisane.

Strona 1 z 1 [ Posty: 2 ]