Witam.Mam taki problem posiadam Scanie 2013r i gdy jade tak powyżej 70km/h to zaczyna mi trzepać kierownicą.Byłem na serwisie została ustawiona zbieżnośc,wszystko powiedzieli że jest dobrze a jednak trzepie dlatego zwracam sie do was z tym pytaniem?
Zdejm koła, załóż na wyważarkę zakręć i popatrz czy są proste, tzn czy nie biją. Opona może być wyważona idealnie, ale zwyczajnie być krzywa.
Bicie 1 - 2 mm jeszcze ujdzie, ale 4 - 5 to już tragedia. Aha, idealnie prostych opon nie ma.
W sensie taki szybki ruch prawo lewo? Mam u siebie, przy nowych oponach pierwszy rok nic, po roku znowu się pojawiło więc najprawdopodobniej to co wspomniano wyżej trzeba wyważyć
_________________ Recykling 1 tony papieru pozwala oszczędzić 17 drzew, 26 500 litrów wody, od 2,3 m3 miejsca na składowisku śmieci, 320 litrów ropy, 24kg zanieczyszczeń odprowadzanych do atmosfery, 4200 kWh energii- jest to wystarczająca ilość energii, aby zasilić nią przeciętny dom przez 6 miesięcy !
_________________ Recykling 1 tony papieru pozwala oszczędzić 17 drzew, 26 500 litrów wody, od 2,3 m3 miejsca na składowisku śmieci, 320 litrów ropy, 24kg zanieczyszczeń odprowadzanych do atmosfery, 4200 kWh energii- jest to wystarczająca ilość energii, aby zasilić nią przeciętny dom przez 6 miesięcy !
Jak bicie nasila się przy 70-80km/h po odpuszczeniu gazu staje się nie do zniesienia, to sprawdź czy kamienie osadzające felge na piaście są całe.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości