Cytuj:
Cytuj:
...pensja 5000zł za mc w Polsce nie jest atrakcyjna zwłaszcza dla kogoś kto już trochę w tym siedzi...
To powiedz kolego ile chciałbyś zarabiać będąc pilotem "gabarytów" ? , skoro Tobie jest 5000 zł mało to kierowca ciężarówki którą pilotujesz powinien zarabiać 10 000 zł ?
Dodam że jestem Pilotem gabarytów i jeżdżę BF3 kolego
Nie napisałem tego o sobie, w dodatku chodzi o to ze są Piloci na BF3 co zarabiają 6, 6,5 tys zł i to w Polskich firmach, mają płacone zwykle kilometrówkę, jeżeli jeździsz u Niemca zarabiasz tyle i ile pisałem w poprzednich postach, czyli odpowiednik 6 tys,
W firmie w, której pracuje zarobki kierowców są zależne od zestawu, którym jeżdżą,ale zarobki od najmniejszzeych do najwieksszych zestawów są od 5tys do 9 w każdej firmie jest inaczej znam Duńskiego przewoźnika gdzie kierowcy podczepiają różne naczepy i mają stałą pensje w kwocie 0d 6,5 do 9tys w zalżnośc co wożą, wiem że w OLTransie mają około 7 do 9 też wychodzą a niektórzy więcej, bynajmniej jeszcze we wrześniu tak mówili. A i pewnie są tacy co zarabiają 10000tys nie mam nic przeciwko bo wyonują kawał dobrej i wielkiej pracy,..mówi się ze 2500zł masz za kluczyki, 3000zł za przebudowę naczepy, 2000zł za umiejętności a reszta to premia.
Wiem ile pracy kosztuje dobrego kierowce utrzymanie takiego zestawu i poprawne działanie..dlatego wielkie ukłony dla wszystkich kierowców wielkich zestawów gabarytów.
Wracając do zarobków pilota, zarabiam dobrze i mi to pasuje, każdy wykonuje prace jaką ma zleconą a za to bierze adekwatne pieniądze.
Dodam ze 1km Pilotażu w Niemczech kosztuje od 0,90c do 1,30e i stąd są takie zarobki pilotów BF3
Pozdrawiam tych którzy zrozumieli co mam na myśli