Cytuj:
...Ja staram się wykonywać swój zawód profesjonalnie i tego oczekuję również od przedstawicieli innych zawodów.
co to jest w takim razie według Ciebie profesjonalnie?
przepis:
"Kierujący pojazdem, zbliżając się do skrzyżowania, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa pojazdowi nadjeżdżającemu z prawej strony, a jeżeli skręca w lewo - także jadącemu z kierunku przeciwnego na wprost lub skręcającemu w prawo."
oraz
"Przepis ten stosuje się również w razie przecinania się kierunków ruchu poza skrzyżowaniem."
powinien znać każdy posiadacz prawa jazdy kat. B.
jest to przepis, który obowiązuję od ponad 100 lat i jest fundamentalnym dla ruchu prawostronnego.
czy słyszałeś o jakiś zmianach w rodzaju: pojazd nadjeżdżający z lewej ma pierwszeństwo?
to byłaby rewolucja w przepisach u nie trzeba być Einsteinem, aby dojść do wniosku, że w tym względzie nie ma żadnych zmian, nawet nie śledząc przepisów.
Cytuj:
...Wiesz Cyryl jak to jest. Pracuję w systemie 4 tygodni na przerzutach...
właśnie chodzi mi o to, że nie wiem. jak można wykonywać pracę kierowcy zawodowego profesjonalnie i nie śledzić zmian w przepisach, które tego kierowcę obowiązuje?
albo inaczej: panowie policjanci pokazali tyle profesjonalizmu jak Ty. może będąc ciągle na służbie nie mają tak jak Ty czasu na śledzenie zmian, a to co było na kursie kat. B kto by pamiętał?
nie popieram takiego postepowania policji, ale na Boga wymagajmy od siebie chociaż minimum wiedzy i nie traktujmy się jak kierowcy specjalnej troski, a niewiedzę nie usprawiedliwiajmy profesjonalizmem.