Cytuj:
..... u mnje w firmie płacą diety na ten przykład. Mi jest akurat bez znaczenia, czy na młotkach czy na łóżku na parkingu pod firmą stoję.
A jak czekam na prom, to też na kopercie powinienem to robić?
Kiedy jest praca, to są młotki, ale już nie bądźmy tacy przepisowi.
dieta to dieta, a wynagrodzenie za prace to zupełnie co innego i trzeba to rozgraniczać (wiem że sporo kierowców ma z tym problem,lub nie chce spojrzeć prawdzie w oczy )
wiec jak dla ciebie jest bez znaczenia czy oczekiwałeś pod firmą i robiłeś to w ramach czasu wolnego, czy też bedzie to czas dyżuru za który otrzymasz wynagrodzenie to ja nie mam nic więcej do dodania,tylko skąd się potem biorą tematy o niskich zarobkach ? o problemach,gdy zderzamy się z własną niezdolnością do pracy z powodów zdrowotnych? wiec pomyśl o tym kiedy masz jeszcze na to wpływ
Cytuj:
Skoro nie wiesz to po co w ogóle zabierasz głoś i znowu próbujesz wciskać swoją niewiedze i głupoty ludziom, pomijając fakt że jak zwykle ktoś o coś pyta a Ty nie potrafisz odpowiedzieć tylko znowu ze swoimi tekstami wyskakujesz.
Ja się tylko pytam, kiedy krzysiekx1 powie nam że szefostwo wysyła albo jedzie samo np. dzieci popilnować bo stał 14h na kopercie bo nie wiedział czy się załaduje czy nie, i jak trzeba będzie to i kobitę "uspokoją".
po to że w opisanej sytuacji,jeżeli pracodawca szanuje i przestrzega prawa nie powinien mu wypłacić wynagrodzenia za ten czas, a że nie wszyscy go przestrzegają, to nie wiem czy miał za to zapłacone, a nawet jak to z pominięciem księgowości zapewne
i odpowiadam w oparciu o przepisy wiec nie wiem o co ci chodzi ??? bo głupotą z twojej strony jest zajmowanie stanowiska,które sugeruje że nie miałem racji wiec może wyjaśnij nam na podstawie kodeksu pracy jak to powinno wyglądać prawidłowo?
co do kwestii życia prywatnego ? to nie doczekasz się takiego momentu,ale może u ciebie tak było i stąd ta sugestia