Cytuj:
mam małą firmę... usługi koparką... robię wykopy i czasem się zdarza że klient chciałby wywieść ziemię ( na wysypisko lub gdzie taniej) bo jej nie potrzebuje... czasem chce obsypać wykop pod fundament piaskiem czy kamieniem (materiał kupiony byłby na mnie... a na FV nie było by transportu tylko przygotowanie terenu pod budowę...) itp. ... czasem poprzewozić materiały (ziemie kamień itp) po budowie (terenie zamkniętym) więc pomyślałem że kupię sobie wywrotkę + załatwić papiery na przewóz na potrzeby własne... czy to o czym piszę podchodzi pod transport na potrzeby własne czy nie ? jakie papiery są mi potrzebne ... ? ja będę jeździł wywrotką mam prawko c+e zrobione w styczniu 2009 ... nie mam kursu na przewóz rzeczy... co jest mi potrzebne a co nie (badania, uprawnienia, pozwolenia, tachograf, via toll, itd itp )... planuje kupić auto z innego województwa i nim przyjechać... co jest potrzebne ... ? jak to jest z wywożeniem ziemi na wysypisko... powiedzmy że auto ładuję 15 minut (co z tacho i przerwami wtedy ) i kurs w obie strony to godzina czasu, dodam że czasem ( jak jest robota ) chciałbym autem jeździć cały dzień... a czasem by stało?
Znajdź kogoś kto ma już taki samochód. Roboty wcale nie ma tak dużo, znajomi którzy mają takie samochody biorą stosunkowo nieduże pieniądze za takie usługi.