przekazuję przypomnienie:
"Przypominamy o okresowych ograniczeniach
ruchu na terytorium Polski. Zakaz dotyczy pojazdów o dopuszczalnej masie
całkowitej przekraczającej 12 ton, z wyłączeniem autobusów na obszarze
całego kraju w następujących dniach:
3 czerwca 2006 r. (sobota) - od 18:00 do 22:00
4 czerwca 2006 r. (niedziela) - od 07:00 do 22:00
Oprac. w ZMPD/DT/KM
Źródło: Dz.U. nr 161, poz. 1565"
zaczynają się wakacje, ale we właściwym okresie wakacyjnym zakazy są od pierwszego piątku po zakończeniu roku szkolnego (od 30.06.2006 do 31.08.2006 z wyjątkiem 15.08.2006):
- piątek 18:00 -22:00
- sobota 07:00 - 14:00
- niedziela 07:00 - 22:00.
Możesz napisać ( jeżeli to nie żaden kłopot ) jakich transportów niedotyczy to ograniczenie ?
_________________ Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
dotyczy to pojadów o DMC powyżej 12T.
wyjątki stanowią: pojazdy przwożące towary łatwo psujące się, ADR-y, pojazdy obsługi miast i budów (dróg), w tarnsporcie międzynarodowym zjeżdżające z granicy na winiecie półrocznej, lub rocznej (ale to musze sprawdzić).
do tego dochodzą pojazdy wojskowe, policyjne, ratownicze, specjalne itp.
w tarnsporcie międzynarodowym zjeżdżające z granicy na winiecie półrocznej, lub rocznej.
Pytałem Ojca i potwierdził ale w 98%
_________________ Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Mój starszy ma ich w d***e. Wyjedzie o 20.00 zestawem i ch**a mu zrobią.
Bardzo mądra wypowiedź.... Dostanie mandat. PROSTE !
GG: 0
Samochód: MAN TGA XXL
Cytuj:
- sobota 07:00 - 14:00
Z tym mnie wkurzają... Przecież logiczne że w sobote firmy pracują góra do 16, więc jeżeli przyjedziesz w piątek wieczorem to o rozładunku w sobote możesz sobie pomarzyć i trzeba kwitnąć do poniedziałku...
Z tym mnie wkurzają... Przecież logiczne że w sobote firmy pracują góra do 16, więc jeżeli przyjedziesz w piątek wieczorem to o rozładunku w sobote możesz sobie pomarzyć i trzeba kwitnąć do poniedziałku...
Takie jest własnie polskie prawo , zawsze robią pod górkę.
_________________ scania R-serie "Stronger than ever"
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 17 gości