Cytuj:
Cytuj:
Powiem w prost, Ja na niczym zaoszczędzić nie chcę, po protu usłyszałem plotkę "parkingową" że to można robić, i omijać podatki. Dlatego chce to wytłumaczyć.
Dziadostwo to płacenie 1,500zł do gminy, a nie omijanie tego
.
Wiec pytam
.
to jak pójdziesz po coś do gminy to ci powiedzą - nie ma kasy na chodniki i szkoły bo dziady nie płacą.
[/quote]
popatrz taka niespodzianka za 20-30 groszy z kilometra drogi który płacisz w formie viatolla też nie da sie zbudować autostrady, a jednak budują - to takie małe perpetum mobile.
nie piernicz, że chodzi o 1,5 tyś. - jeżeli gminy nie potrzebowały by tych pieniędzy to nie było by tego podatku,( np. Sierpc bardzo obniżył stawki więc pewnie nie potrzebuje kasy), a tak na marginesie w mojej gminie jest tylko 1% przeznaczone na budżet partycypacyjny na 2017 rok i jest to kwota 2,5 mln. zł.( a to tylko malutki 1% ). Można coś zrobić za taka kwotę czy nie można?
_________________[/quote]
1,500 do gminy, koszty za opłaty drogowe, koszty ogromne w paliwie, vat 23% a chodników jak nie ma tak nie było, a jak są to z UE. Więc ogarnij co ty piszesz, wierzysz widzę w dobroć polski jak mój dziadek 40 lat temu.
Od kiedy płacisz te 20-30gr za km drogi?, licz winiety a od kiedy masz autostrady w Polsce?, i non stop remontowane, w ostatnich 5-7 latach się coś bujnęło, a tak to co było?.
Szukam kwesti typowo prawnych, i jak by wyglądał doód po takim zarejestrowaniu...