Cytuj:
Nooteboom dość znana i ceniona marka, jednak w tej podanej przez Ciebie, najbardziej przeraża mnie rocznik 1991 i to, że jest po kapitalnym remoncie cokolwiek to znaczy. Naczepa ta przeżyła na pewno milion właścicieli, po zdjęciach nie idzie za dużo wywnioskować jedynie porządne oględziny dały by pełen obraz sytuacji.
A ja bym się tym nie martwił w ogóle - wziąłbym to w cudzysłowiu za plus - niskia z lat 80 czy 90 (jeśli sprawna i była dbana ) przeżyje niskopodwozia obecnie produkowane - a cena inna ...
Nie każda niska rozciągana jest wg mnie do wożenia koparek - niektóre są do gabarytów które swój ciężar rozkładają na całej naczepie a nie na 4 metrach gąsienic czy co gorsza 4 kołach ... Jeśli rozciągana a przystosowana do wożenia maszyn - waży od cholery - potrzebne Ci to??
Co do ciągnika 3 osie pod wanną - sam takie rozwiązanie stosuje - bez porównania z 4x2. Ciągnik uniwersalny i niską pociągnie i wywrotkę, ale ciągnik mam specjalistyczny i jeszcze droższy od 6x4 - przedni napęd, oś pchana i dopiero most, a całość 10cm dłuższa od zwykłego ciągnika, także nawet z 13,6 się mieszczę w długościach (jak będziesz zainteresowany to może będę zestaw sprzedawał - ten ciągnik + wywrotka 2 osie, jak coś to priv )