Powitać.
Pytanie takie: jeżeli jeździcie to podpowiedzcie którędy najlepiej płynąć do Szwecji docelowo Sztokholm? Czy wybrać dłuższa podroż na kolach przez Ystad/Trelleborg czy zrobić sobie 20 godzinny rejs z Gdańska pod sam Sztokholm? czy możne jeszcze Karlskrona?
_________________ Jeździłem na swoim zanim to było modne Żyj tak żeby na starość powiedzieć: kuurła kiedyś to było
_________________ Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Cytuj:
Powitać.
Pytanie takie: jeżeli jeździcie to podpowiedzcie którędy najlepiej płynąć do Szwecji docelowo Sztokholm? Czy wybrać dłuższa podroż na kolach przez Ystad/Trelleborg czy zrobić sobie 20 godzinny rejs z Gdańska pod sam Sztokholm? czy możne jeszcze Karlskrona?
Musisz chyba policzyć koszty promu i paliwa. Czy wolisz zapłacić więcej za prom czy więcej za paliwo
Olej Nynesa bo prom jest tragiczny. Skad jestes? Z ystad do Stockholmu masz z 600km ale caly do Malmo caly czas autostrada. Z Karlskrony do Norrkopingu dobra droga a potem do autostrada. Tirem z Karlskrony za Norrkoping 4,5 sie ujezdza. Bedziesz mial 500 km ta droga. Co do Cen to w Gdyni plynac w dzien nie musisz kupowac kabiny. Na Polferries polecam zarelko!
Gdańsk - Nynashamm (polferries)
do portu -> 650km
prom 18h - 720pln + 360pln (kajuta)
do Sztokholmu -> 60km
na kołach = 710km
Gdynia - Karlskrona (stenaline)
do portu -> 660km
prom 11h - 752pln
do Sztokholmu 485km
na kołach = 1145km
Świnoujście - Ystad
do portu -> 780km
prom 7h (?)
a) polferries- 375pln + 175pln (dokładka do kabiny)
b) tt-line- 385pln + 390pln (kajuta) lub 16pln (fotel)
c) unity line- 400pln + 175pln (dokładka do kabiny) lub 350pln (cała kabina)
do Sztokholmu -> 620km
na kołach = 1400km
samochód peugeot 407 2.0Hdi 140km spalanie wyjdzie ok 6l/100km - zasięg 1100km
_________________ Jeździłem na swoim zanim to było modne Żyj tak żeby na starość powiedzieć: kuurła kiedyś to było
Ja bym płynął promem do Nynes. Jesteś na miejscu, z pełnym zbiornikiem paliwa, wypoczety i masz ogólnie www...
A, ze prom Stary... co zrobić. Ważne, ze sprawny i załoga spoko.
_________________ Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
jak bilet dojedzie na mejla to popłynę do tego nynashamm tylko coś dojść nie chce od wczoraj. Trafił się last minute i wyszło z dokooptowaniem do kajuty i śniadaniem za niecałe 500 PLN
GG: 175257427
Podepne się pod temat ... jak teraz najlepiej z ystad sie zestawem wydostać do E4 w kierunek pn (Linkoping etc) ?? Do Malmo wychodzi kółko trochę. ... 13ką cały czas do samej E4 czy jeszcze inaczej ??
_________________ "... Life's simple, make choices, don't look back ..."
Roznica w kilometrach wyjdzie Ci moze kilka a bedziesz jechal przez te wszystkie wiochy Hoor i inne szajsu a tam ronda, wioski waskie, radry i wciagniesz OeNów wiecej. Lepiei lec autostrada caly czas
Dzięki. Wychodzi AŻ 50km dalej niż "krzakami" więc się nie opłaca skracać ...
W sumie to wracam pn-wsch Szwecji, z tym że zawsze było Nynas a teraz wymyślili powrót przez Ystad a jak ma człowiek czas to kombinuje jak tu sobie polepszyć
Mam za ciezka nogę na szwedzkie, niemieckie ibpolskie landowki ... jeżdżąc wszędzie nie można znać wszystkiego stąd moje pytanie, bo czasem ludzie "stąd" znają naprawdę dobre skroty ... ale jak radza autostrada to będzie autostradą ... zwłaszcza że WL już w Ystad czeka
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 10 gości