Nie odbiegajcie zbytnio od tematu.
Cytuj:
leasingodawcy to "tacy dobrzy wujkowie" coś na kształt Franka Dolasa "brać wybierać nie przebierać czarna wygrywa czerwona przegrywa".
oni leasingodawcy maja kasy w bród i tylko czekaja na takiego "unreala" by łaskawie zechciał wypożyczyć pojazd w leasingu płaca 102% wartości oraz opłatę wstępną w wysokości "X", jak spóźni się z ratą to damy mu kwiatki " bo dobrze że w ogóle zapłacił" - a jak przestanie płacić to zabierzemy mu grata i sprzedamy znajomemu za 1/10 wartości - resztę spłaci "unreal" ( bo taki jest zapis w umowie maleńkim druczkiem na samym dole strony).
tak naprawdę kiedyś liczyłem "jak to będzie z leasingiem" i rachunek wyszedł prosty - pojazd ma nie stawać na granicach czy w kraju na odprawy(wtedy były jeszcze granice z UC) tylko ma jeździć no i oczywiście tradycyjnie bokiem kolejki wtedy zarobi tez na leasing - ale być może moje wyliczenia były do bani lub miałem słaby kalkulator - jest bardzo dużo firm co ma wszystko łącznie ze stołkiem prezesa w leasingu.
Czyli slogany reklamowe mówiące że łączny koszt leasingu np.5 letniego już od 102% wartości oznacza że ten samochód będzie tylko o 2% droższy niż kupiony na hajs od ręki tak?
Najbardziej interesuje mnie procedura rezygnacji z leasingu-chcę zrezygnować po 5 miesiącach i oddaję im samochód w doskonałym stanie z niskim przebiegiem-czy poniosę jakąś karę? co z wpłaconą przezemnie opłatą wstępną w wysokości np 30% samochodu? Zwrócą mi ją pomiejszoną o jakąś karę?
Dlaczego zabiorą mi grata i sprzedadzą za 1/10 wartości i dalej będę musiał go spłacać? nie rozumiem.Ogólnie ceny aut poleasingowych są z kosmosu.5 letnią corsę potrafią wystawić za 30 tys.
Najważniejsza rzecz która mnie interesuje-czy od nowych aut kupowanych w związku z prowadzoną działalnością można odliczyć caly 23% Vat bez żadnych limitów kwotowych? Można od autobusu za milion złotych kupowanego za hajs odiczyć 230 tys. Vat-u?.Czy od opłaty wstępnej i kolejnych rat leasingowych można odliczać pełen Vat bez ograniczeń kwotowych?
Cytuj:
Salony samochodowe maja cicha umowe z firmami lizingowymi. Dzieki temu moga zaoferowac ci auto w lizingu za 50% wartosci, reklamujac w ten sposob swoich przyjaciol- firmy lizingowe. Dlatego nie oplaca sie kupowac aut za gotowke
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
to znaczy?
Jeżeli leasingodawca ma zarobić w ciągu kilku lat na samochodzie 2 czy 3% to uważam że...to jest dla niego kiepski interes.Nie jest czasem tak że leasing to dla leasingodawcy smutna konieczność bo ludzie nie mają pieniędzy żeby zapłacić za nowy samochód od razu?