Pytanie było do Semisa.
Tak jak pisałem wcześniej. Babka mi powiedziała, że jak pierwszy raz wyrabia się kartę, to tyle trwa. ja dostałem kartę dokładnie w 28 dzień od wysłania wniosku.
Jak widać, nie zawsze tak jest.
Kolego Hammer, może Tobie też przyślą wcześniej.
PWPW bardzo miło mnie zaskoczyła. Wczoraj odebrałem list polecony, w którym informują o zbliżającym się terminie ważności. Dodatkowo informują, iż złożenie wniosku o wznowienie dokumentu można złożyć nie wcześniej niż dwa miesiące przed upływem ważności karty.
A to chyba nic nowego u nich bo tacie w roku poprzednim kończyła się karta i również taki list dostał. Jednakże, miłe zachowanie. W dobie dzisiejszej gonitwy można całkiem zapomnieć.
No dla mnie nowość. Gdy miałem pierwszą wymianę po czterech latach to nie dostałem żadnej informacji. A teraz miła niespodzianka. Wielki plus dla PWPW.
Do złego nie będę Cię namawiał - ja swoją odesłałem, a nie wiem czy jest jakaś podstawa prawna na to, by ukarać za niezwrócenie karty do PWPW.
No, chyba, że (uwaga - moja kolejna teoria spiskowa, może nie mieć nic wspólnego z rzeczywistością) jak odsyłasz starą kartę kierowcy to PWPW wykreśla ją z CEPiK-u. Gdyby nie wykreślili to zapewne podczas kontroli mógłbyś mieć pytanie od inspektora o starą, przeterminowaną kartę kierowcy. Ale tak, jak napisałem wcześniej - to "moja prywatna teoria spiskowa", która może mieć niewiele wspólnego z rzeczywistością.
Samochód: F90 19.362
Cytuj:
Gdyby nie wykreślili to zapewne podczas kontroli mógłbyś mieć pytanie od inspektora o starą, przeterminowaną kartę kierowcy.
Taaa ZAPEWNE to jest pierwszą czynność w czasie kontroli. ja wtedy odpowiadam ze zostawiłem w domu kartę na stoliku z kokaina. Moich dwóch nikt nie wykreślil i nie chcą się pytać o ichniejsze losy.
_________________ "Zawsze choć przez chwile chciałem jeździć TIRem"
Kermiter - przeczytaj uważnie i ze zrozumieniem moją wcześniejszą wypowiedź, w której zastrzegłem, że może tak być, lecz NIE MUSI. A to diametralnie zmienia kontekst wypowiedzi.
Mało kto to odsyła bo i po co, no chyba Ci co się własnego cienia boją.
Nie po to płaciłem im dwie paczki, żeby im to oddać jeszcze. Niech się walą na ryj
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
W Twoim przypadku to powinieneś ją wynająć dla jakiegoś lulka i pobierać opłatę co miesiąc.
Już nie mam, ale nie marnowała się
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
jestem w trakcie wyrabiania nowej karty bo stara się nie długo kończy.co się dzieje z godzinami?karta nowa jest przecież czysta...liczymy od zera czy z tacho se skopiują?
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 21 gości