Samochód: Jaguar S type
Witam serdecznie.Jestem tu nowy.Chcę kupić solówkę chłodnię z windą rok min 2007 ładowność powiedzmy 8 ton Co powiecie na temat Volvo Fe Scania P230,270 Man.DAf Jakie spalanie?Jak z awaryjnością?Dostępnością części?A jeśli nie chłodnia to izoterma choć wolałbym chłodnię .Z góry dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam
No chyba ,że tak...to może trzeba otworzyć nową stronę tylko dla solówek...)choć mam prawko na c.s;)ale jednak interesuje mnie to co napisałem..Może jednak ktoś napisze jakieś sensowne informacje...;)Trzeba wierzyć;))
GG: 1
Samochód: Coś tam zawsze jest
3 osiowy Man TGA z 2008 roku, nadwozie bdf - skrzynia, silnik D 20 CR 440 KM, przebieg około 730 tkm. Zaraz po zakupie wymieniony jedynie kompresor i rolka napinacza paska. Poza rzeczami eksploatacyjnymi nic więcej, ponieważ...nic się nie dzieje [jest u mnie cztery lata}. Zależnie od ładunku, czy jadę solo czy z przyczepą - spalanie 27-35 litrów max. Choć niewiele wymieniałem, części raczej dostępne w każdej stodole. Tyle mogę powiedzieć
_________________ Ganiam hulajnogą,bo lubię świat bez pedałów.
GG: 0
Samochód: VOLVO
Marioo , jeśli ładowność Ok 8 ton to szukaj 2 osiek , ja już gdzieś pisałem co targa moj szwagier Ategusami. Jeden 1218 drugi bodajże 1822 czy cos takiego. Auta z tego co wiem praktycznie bezawaryjne. Miał TGA 3 osiowe i szybko sprzedał bo paliwo chlalo na potęgę w porównaniu do mercedesa. Ten większy na pewno ma prawie 9 t ładowności a to chłodnia z agregatem. Proponowałbym iść w tym kierunku.
Ja mam Premium 18t, więc podobne do Volvo i jeździ. Psuć od czasu do czasu się psuje, naprawiać się naprawia i tak się to kręci. Na trasie powinno się zmieścić ze spalaniem w 21-25 litrach.
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi i czekam na następne Co do Mercedesa to nigdy takim nie jezdzilem...|a jeszcze dodam ,że jestem wysoki;)Więc buda też musi byc spora dlatego napisałem te marki i modele.Pozdrawiam
Samochody 18t to taki segment, że możesz kupić z małą, dzienną kabiną, jak również wersję z najwyższym dachem. Więc wybierz sobie co Ci się podoba, a opinii na temat kabin w ciągnikach znajdzie się trochę na forum.
Zadaj konkretne pytanie, to może się znajdą ludzie którzy odpowiedzą. Pytanie o opinię jest bardzo ogólne.
Z częściami nie ma w ogóle w dzisiejszych czasach problemu, jedynie zdarza się zaporowa cena. Jak to w solówkach, niektóre części są droższe niż do ciągników.
Spalanie zależne od roboty i to jest główny czynnik wpływający na spalanie. Trzeba ok 25 liczyć.
Kolego Luka dziękuję za wyczerpującą odpowiedz Doceniam...;)No tak własnie liczę że około 25 litrów spalanie A awaryjność każdy się psuje to wiem;)Choć scania to mało awaryjne auto..Ale większy komfort chyba jest w manie
A powiedzcie mi jeśli autentyczny przebieg auta to jakiego się nie bać????Bo jak czytam ,że mają po 900.000tys nalatane to strach choć z drugiej strony i tak nie ma pewności czy ten co ma 500000 wpisane nie ma miliona km;)Doradźcie Na co zwracać uwagę przy zakupie solówki Pozdrawiam
Oczekujesz ze bedziesz mial podane na tacy odpowiedzi na wszystkie pytania? Sensu zycia tez jeszcze szukasz? Jedno auto bedzie mialo 600kkm najechane i ledwo bedzie stalo a kupisz takie grubo ponad banke i bedziesz spal spokojnie. Moze zajmij sie hodowlą jedeabnikow a transport zostaw innym. Kurde powinny byc duzo duzo wieksze obostrzenia w dostpie do zawodu przewoznika drogowego bo to rynce opadaja.
Edler nie przesadzaj, że jak ktoś szuka porady, to powinien zająć się czym innym. Też byś hodował jedwabniki jakby Ci ojciec nie pokazał czym jest transport, z taką wiedzą się nie urodziłeś.
I nie jest to pocisk, bo jestem w bardzo podobnej sytuacji, tylko zadziwia mnie zaciętość niektórych w bronieniu know-how nawet na podstawowe tematy. Ostatnio szukałem na innym forum, wiedzy na temat branży, o której niezbyt wiele wiem i na moje laickie pytania ludzie odpowiadali (no ale też z drugiej strony poczytałem trochę i sie przygotowałem zanim zadałem pytanie), a nie pluli jadem, że im robotę chce zabierać.
Wiem, że jest ciężko, a transport to jedna wielka patologia, ale zluzujcie. Lepsza konkurencja to świadomy gość, niż Janek "jakoś wszyscy jeżdżą".
Kolego Luka takim kimś jak ten edler to się nie przejmuję zawsze jakiś ....się trafi....Wiesz to jest forum są tu normalni i tacy jak on....Lotto mi to co on pisze...Tak jak pisałeś...wkurza ich ,że powstają następni.... a tekst typu, że będzie miał ponad bańkę i będę mógł spać spokojnie haha jasne z takim przebiegiem na pewno będzie więcej się psuło zużycie części no chyba ,że ma wszystko wymienione już na nowe;l;)Kolego Luka byłem na forum etrasport tam to dopiero są zjeby....Więc nie ma co się przejmować komentarzami typu zajmij się lepiej jedwabnikami.....Są tacy jak on co musza coś głupiego napisać i śmiesznego wręcz i tacy co doradzą co widać wyżej w postach;)A ty edler może naucz się wpierw poprawnej pisowni...bo to też świadczy o tobie...a cieniutko z tą tw .pisownią.Nie będziesz mi dzieciaku mówił czym się mam zajmować....!!!!Tyle w temacie...
No dobra, może i Edler przesadził ale ma dużą racje, zakładasz temat ze swoimi pytaniami z czapy i oczekujesz nagle odpowiedzi. Nikt Ci nie odpowie czy auto mające 599999 przebiegu to złotko a auto mające 600000 to szrot. Każdy egzemplarz masz ocenić sobie indywidualnie. Sprawdzasz jak każdy inny pojazd, co było wymienione w osprzęcie silnika, w jakim stanie są opony, hamulce, czy pojazd miał jakieś przygody, czy przebieg rzeczywiście jest realny. Nie różni to się zbytnio od zakupu Passata B5 1.9 tdi.
Wyzywasz użytkowników od dzieciaków i zarzucasz im brak poprawnej pisowni? Spójrz na te swoje bazgroły, promocja na kropki w biedronce była?
Ja bym zwrócił uwagę czy auto ma odpowiednik w ciągniku siodłowym, unikał rzadko spotykanych modeli i patrzył na stan techniczny a nie przebieg. Życzę szczęścia bo i ono będzie potrzebne.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 28 gości