Witam mam taki dylemat otóż posiadam Scanię R560 z 2008 Euro4 sprowadzoną ze Szwecji. Ktoś bardzo mądry wpadł na pomysł wyłączenia AdBlue przez sterownik silnika i zamiast wyłączyć cały system wyłączył tylko pompę więc żeby nie było błędów wyciągnął też bezpiecznik od układu, doszli do tego w serwisie w Polsce i jedyne co mogę zrobić wyciągnąć mój plik ze sterownika wysłać go do konfiguracji i wgrać z powrotem (minimum 6 tyś. zł) na szczęście serwisant powiedział mi o możliwości wgrania tego za pomocą SDP3 i SOPS zacząłesm czytać i grzebać oczywiście w mojej okolicy nikt się tego nie podejmie a kupno takiego interfejsu to kupa kasy. Znalazłem na Aliexpress zestaw VCI3 SDP3 2.27 za około 520 zł do którego nie potrzeba aktywacji ani klucza USB z pełnymi uprawnieniami, kupiło go 150 osób, ocena 4.9/5 i zastanawiam się czy to rzeczywiście może działać i da się wyciągnąć plik SOPS? czy ktoś miał z tym styczność? firma która to sprzedaje to UPCN
Mogę to ogarnąć, zależy skąd jesteś. Jak coś to priv.
Temat do zamknięcia. Problem z Adblue w Scanii rozwiązany dzięki użytkownikowi emilos który pomógł mi przy modyfikacji pliku SOPS i uruchomieniu Adblue także polecam jego pomoc.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 11 gości