Ostatnio usłyszałem, iż jeżeli pauza weekendowa nie jest skrócona, to można zrobić po dwie 9h w jednym tygodniu, i nie jest ważne to że można robić tylko trzy 9h w okresie 2tyg.(jeżeli odpowiedź do mojego pytania jest na forum to proszę o link i usunięcie tematu, ja jej nie znalazłem ale to chyba dlatego że przeglądam forum na telefonie. Dziękuję za wyrozumiałość:D) Pozdrawiam Dawid.
Samochód: Man tgx
Witam
Mogę odświeżyć temat.
Zaczynam ok 20 w niedzielę i kończę ok 20 w piątek.
Proszę mi powiedzieć bo nie mogę tego ogarnąć.
W tyg. mogę ile mieć 9 h pauzy?
Wyczytałem że 3 razy ale w dwutygodniowym okresie czyli w przeciągu dwóch tygodni?
Jestem początkujący nigdy nie musiałem stosować 9 ale teraz wyszła taka sytuacja.
Może ktoś to wytłumaczyć.
Czyli max 3 razy między tzw pauzami weekendowymi.
Aha, jak byś jeszcze nie rozumiał to oznacza, że jeśli wykorzystasz 3x9, to nie możesz mieś kolejnych dni po 15 godzin pracy .
_________________ Jak trza, to cofnę do przodu.
22.08.2016r. [*] Tomcio - przyjacielu, pamiętam.
Na chłopskie rozumowanie:P
Jeśli w ciągu dnia nie masz przerwy równej albo dłuższej niż 3 godziny to w tygodniu pracy dajmy na to, że w poniedziałek wyjeżdżasz, a w sobotę kończysz możesz zrobić 9 godzin pauzy 3 razy.
Ale jeśli Ci się uda w ciągu dnia pracy gdzieś stać 3 godziny to możesz sobie zrobić 9h i masz wtedy pełny czas odpoczynku.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 21 gości