Witam. Po odłączeniu akumulatorów i podłaczeniu ich na nowo nie działa mi tacho . Brak zasilania , zadnej reakcji . W którym miejscu znajduje sie bezpiecznik od tacho?
A nie miałeś przypadkiem jakiegos "kabelka" dodatkowego do klemy?
A bezpieczniki znajdziesz w skrzynce. Na miejscu pasażera.
_________________ Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Samochód: F90 19.362
na ogół odbicie z zasialniem na tacho idzie juz przy klemie w skrzynce z akumulatorami tak zeby pominać wszystkie wyłaczniki etc, tam tez powinien być bezpiecznik
_________________ "Zawsze choć przez chwile chciałem jeździć TIRem"
Wszystko sie wyjaśniło. Okazało się że bateria przy tacho była padnięta i po odłączeniu aku padło tacho na amen i pozostaje wymienic na nowe. temat do zamknięcia
Samochód: XF 105.460
Dzisiaj właśnie byłem na legalizacji tachografu i wymieniłem baterię tak dla świętego spokoju...babka właśnie mówiła że jak bateria padnie to raz tachograf odpali a raz nie. Tańsza opcja to założyć inny używany tachograf.
To nie wystarczy wymienić samej bateri w tacho, bo mi wymienili baterie przy okazji legalizacji tachografu a tacho normalnie działało
Tak można wymienic sama baterie przy tacho ale wtedy musi byc zasilanie z aku wiec nie ma problemu. W moim przypadku bateria byla padnieta i w dodatku odlaczylem aku i tacho dlatego padlo
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 10 gości