Witam. Musze odstac w Niemczech pauze weekendową ale że w pon jest zakaz pauza sie wydłuży.
A wiec stoję juz od piątku od 20 bo jestem po rozladunku i muszę czekać do wtorku do 9 czyli wyszlo by 84godziny
Czy ta pauza przy kontroli zostanie zaliczona jako skrocona czy bedzie mandat....
Dodam że zeszły weekend bylem w domu ponad 60h i teraz jestem w trasie a następny weekend wracam do domu
Mam troche wątpliwosci jak to rozgryść czy podjeżdzać po pare km miedzy zakazami czy jak
Prosze o normalną porade boo infolinia itd dzis nie pracuje
Ostatnio zmieniony 19 maja 2018, 14:14 przez Kkiler1410, łącznie zmieniany 1 raz.
Noo ok ale kiedy wbic te młotki
Co 24h??
Chodzi też o to żeby nie wyszly same skrócone pauzy w te pare dni....
I tu nie żeby jezdzić po parkingu tylko do zaladunku mam z 60km przejazdu
Samochód: XF 105.460
Cytuj:
Chodzi też o to żeby nie wyszly same skrócone pauzy w te pare dni....
Skoro nie można w niemczech odbierać regularnego odpoczynku tygodniowego to pauza MUSI byś skrócona, czyli max 44:59. Możesz wrzucić młotki, a jak ci pasuje to podjechać bliżej załadunku.
To ze zrobisz 3x 24h po sobie nie znaczy ze zrobiles 3 skrócone odpoczynki tygodniowe.
Swoja droga rozmawiajac kiedys z inspektorem Bag stwierdzil ze jesli zrobie ponad 45h to oni to zalicza jako skrocona. Jeśli bedzie to pierwszy weekend poza domen to luz. Jesli drugi to przyloza mandat za dwa skrocone nastepujace po sobie
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
_________________ Marianex podjedź no do przodu bo Grzeniu kiprował będzie
Noo wlasnie jaa to tez slyszalem i alee coo drajver to inna teoria tylko czy too jest wiarygodne w 100%
Dlategoo tak jak pisalem postoje 80pare godzin w jednym miejscu i czy będzie to zaliczone jako skrócona pauza ponieważ tydzien w stecz bylem w domu ponad 60 godzin czy się będą dowalać
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 25 gości