Witajcie !
Panowie, mam problem z moim MANem TGA (2006 rok, manualna skrzynia). Mianowicie nie mogę odpalić samochodu bez wciśnięcia sprzęgła. Przeszukałem już rożnego rodzaju fora + przetłumaczyłem kody błędu i wszystko wskazuje na czujnik biegu neutralnego. Wcześniej nie miałem wstecznego, pracownik odpiął czujniki na skrzyni, a później ponownie je podpiął. O ile wsteczny jest to od tamtej pory komputer zamiast "N" wskazuje "-", reszta biegów pokazuje się z opóźnieniem, albo wyświetla "-".
Nigdzie nie mogę znaleźć informacji, który czujnik jest konkretnie odpowiedzialny za "bieg neutralny", a który za wsteczny. A może jest to jeden czujnik ? Dzisiaj odpiąłem czujnik zaznaczony kółkiem niebieskim (ten po prawo) i nie było wstecznego oraz komputer nie wskazywał biegów w ogóle. Tego po lewo zaznaczonego kolorem czerwonym nie ruszałem (wcześniej bardzo ciężko było go połączyć z wtyczką i nie miałem czasu, aby w razie co się z nim bawić).
Jest ktoś w stanie powiedzieć mi, który czujnik za co jest odpowiedzialny? (zdjęcie poniżej) Ewentualna wizyta u mechanika dopiero za kilka dni.
Link do zdjęcia:
https://zapodaj.net/4000b269a3cb9.jpg.html
Z góry dziękuję za pomoc !