po 20 latach eksploatacji samochodów Renault Twingo przyszła pora na zmianę.
ponieważ w znacznej większości poruszam się po mieście, a na dalsze wyjazdy korzystam z kampera, taki samochód był dla mnie wystarczający.
miałem najpierw jedno Renault, a gdy zaczęło się psuć kupiłem drugie identyczne, tyle że nowsze.
gdy to drugie zaczęło się psuć, a sytuacja finansowa pozwoliła, do tego miałem więcej czasu kupiłem do miasta Mercedesa A - W169 w Niemczech, jako auto miejskie.
niestety zużycie paliwa (2,0 diesel) na mieście waha się między 5,8l (przy małym ruchu) do 7,8l z korkami, natomiast Renault było 7,5l ale gazu.
natomiast kamper mi się zestarzał. mam go ponad 10 lat, rocznik 1991.
nawet zastanawiałem się nad wymianą na nowszy, ale żona lubi bywać nad morzem i najlepiej byłoby kupić przyczepę kampingową do 1200kg DMC, zamontować hak do Mercedesa, wywieźć ją na dłuższy czas na wybrzeże samemu wracając.
natomiast kapmera staruszka zachowam sobie na weekendowe wypady w okolice Wrocławia i nie tylko, poza sezonem.
kamperem jeżdżę na wszystkie zawody w siatkówce oldboy-ów, na zdjęciu pod halą w Kędzierzynie-Koźlu (Mistrzostwa Polski), przy boisku na turnieju w Turku i listopad na jeziorem Niesłysz.