Cytuj:
@Grzegorz, mój egzemplarz niestety pochodzi z girteki (samo powinno mówić to za siebie przy zakupie, ale pokusiłem sie bo dobra cena, 2011r dużo rzeczy niby było zrobione
Właśnie o tym mówiłem, dlatego koledze radzę nie brać od żadnych handlarzy czy dużych firm.
Trzeba brać od firm rodzinnych, pojechać zobaczyć pogadać z szefem czy w ogóle ma pojęcie o serwisowaniu samochodów. Bo są też firmy małe, które jeżdżą aż je....nie całkiem.
Co do przebiegu Twojego Volva, to też ciekawe czy nie ma więcej nakukane
Mój actros ma teraz równo milion. Jest z kwietnia 2011r. Z czego ja przez ostatnie 2 lata przejechałem nim tylko 200 000km. W Girtece często są podwójne obsady, lub jazda na magnesie jak chodził po RUS, także może tu leży przyczyna Twoich problemów, że na ma milion sto przebiegu tylko ze 200-300kkm więcej, czyli właśnie zaczynają się pojawiać pierwsze problemy z samochodem.
W mojej poprzedniej firmie jak na RUS jeździliśmy to samochody robiły od 140 do 150kkm. To taka Girteka pod chłodniami musiała walić minimum 180 -200kkm.
Johny co do MP4 to fakt dziadostwo trochę, chociaż w poprzedniej firmie jak dbali to w miarę to jeździło, ale fakt koszt serwisowania w porównaniu do MP3 to niebo a ziemia. Mój ulubiony przykład to wtryskiwacze. MP3 350zł funkiel nówka oryginalne. MP4 coś ponad 1500zł/szt. fakt że w MP4 idą pompowtryski. Ale właśnie dlatego na krajówkę polecam starego dobrego, prostego i taniego w serwisie mercedesa
P.S Jakby autor wątku chciał chłodnie kupić to też mogę podrzucić namiar do firmy transportowej w której dbają o sprzęt i mają właśnie chłodnie.