Nie jestem pewien czy to nie jest zredukowane ciśnienie. zamierzam dobrać jakiś zestaw do pompowania kół i nie jestem pewien czy podpinać się pod zbiorniki czy pod wyjście czerwone dla przyczepy? Sory za trywialne pytania, nie jestem oblatany w temacie.
Mam zrobione dwie przejściówki na męskie i żeńskie złącze pneumatyczne, zwykły przewód pneumatyczny i pistolet do kół "ciężarowych" za 30zł. Takim zestawem podłączysz też ciężarówkę z ciężarówką i pod kompresor.
Tylko zwróć uwagę, że do Volva "standardowe" motylki są za głębokie i nie sięgają do zaworka i trzeba szukać takich z krótszym gwintem
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
Sięgają ale trzeba kondona z zaworu na butli zdjąć.
Temat przerabiany dzisiaj i nawet po zdjęciu kondona niestety nie działa - a w naczepie bez problemu
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
To ja mam chyba odwrotnie w Scanii. Po nakręceniu do oporu motylka w złącze pod maską, powietrze nadal ucieka. W innych autach działa bez problemu, uszczelnia się. Jakiś inny motylek ma być?
To ja mam chyba odwrotnie w Scanii. Po nakręceniu do oporu motylka w złącze pod maską, powietrze nadal ucieka. W innych autach działa bez problemu, uszczelnia się. Jakiś inny motylek ma być?
Bardzo prawdopodobne, że potrzebujesz ten głębszy właśnie.
Kurcze Panowie ja cos zamotałem bo szukam ostro szybkozłączki jak do kompresora a Wy o motylku piszecie. Jedna szybkozłączka juz mi nie pasowala bo nie ten skok gwintu a mam juz wąż kupiony pod szybkozłączke.
Druga sprawa, dzis zrobilem smarowanie hds, jak sie poprawi pogoda chce się brać za wymiane oleju wraz z filtrami i filtra paliwa. Mysle tez nad filtrem silnika (powietrza). Na co powinienem zwrocic jeszcze szczególną uwagę w tym modeu?Dodam tylko, że auto kupione od handlarza. Kraj Francja, historia serwisów niestety nieznana.
https://allegro.pl/oferta/nakretka-do-k ... 7309882988 Dwa takie motylki 15cm przewodu i jedna męska i żeńska szybko złączka od kompresora i masz komplet przejściówek z tirowego na normalny. Podłączasz zwykłe węże i akcesoria pneumatyczne, tira do tira, kompresor do tira itp. Motylek jak jest za długi gwint i nie dokręca się do końca przed montażem trzeba podłożyć podkładkę pod wewnętrzny element a obudowę z gwintem.
Tak sobie właśnie zrobiłem, motylek, krótki przewód z szybkozłączem pneumatycznym i do tego wąż spiralny, a potem reszta akcesoriów
Volvo FM9
Czy jadąc do przodu po placu i wrzucając wsteczny auto natychmiastowo pójdzie do tyłu ? Skrzynia zostanie na ziemi ? Czy raczej jak w osobówkach elektronika nie pozwoli na to ?
Samochód: orange i grafitowy
pytasz o automat czy manual?
w automacie na pewno elektronika nie pozwoli włączyć wstecznego dopóki pojazd się na zatrzyma.
w manualu skrzynia na pewno zazgrzyta .
stać cię to próbuj.
_________________ nie cytuję postów innych użytkowników
pytasz o automat czy manual?
w automacie na pewno elektronika nie pozwoli włączyć wstecznego dopóki pojazd się na zatrzyma.
w manualu skrzynia na pewno zazgrzyta .
stać cię to próbuj.
Oczywiście nie doprecyzowałem że chodzi o automat. Manual to wiadomo że zagada.
Jeżeli skrzynia działa jak powinna to nie wrzuci biegu aż auto się nie zatrzyma. Nieraz tak robię gdy z głównej drogi zjeżdżam tyłem w boczną, żeby mi pod zderzak nie wjeżdżali.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 9 gości