Kupiłem do 2 ciągników siodłowych nowe Varty Silver po 13-14 miesiacach padły w obydwóch ciągnikach. Nie polecam tego badziewia nastepnie kupiłem Boscha i jak na razie sa OK drugi rok.
Ja osobiście do tej listy dołączył bym jeszcze akumulator Westa ... takie żółtki. mega akumulatora. sam kilka razy rozładowałem sobie takie aku (co prawda w busie) przez nie wyłączone światło na pace i nawet po 4razach doładowania aku dalej mnie nie zawiódł i miałem go ponad 5lat, a później sprzedałem autko
W scani 114 dogorywa mi jeden 3 letni bosch 180ah
Co zakładać
Banner 620zł 44 kg
Varta 635 46.6 kg
Zap 450 zł waga ???
Centra 510 zł 45kg
wszystkie 180-tki cenny brutto.
Varty silwer odradzam padły mi obydwa po 1,5 roku (jedna łagodna zima) .W obydwu jedna ta sama cela.W renówce miałem kiedyś firmowe białe przez 10 lat z tym ,że rzadko w niej sypiałem.
Odnośnie akumulatorów ZAP - to sprawdź dokładnie wymiar a zwłaszcza wysokość, pamiętam, że są one wyższe od standardu i w scani nie można było domknąć pokrywy.
Witam chciałbym odświeżyć temat zakupiłem niedawno Mana 12.210 ostatnio po dłuższym postoju i nie wielkich mrozach podły akumulatory były zamontowane 120Ah i 95Ah i pytanie czy zakupić o takim samym prądzie czy mocniejsze?Jeśli możecie polecić jakąś firmę ale wiem że to tamat rzeka.pozdrawiam
W 290, bodaj 8 litrów (Ty masz taki sam czy mniejszy?) mam dwa aku chyba 140h. Kabina dzienna. Co i tak uważam, że jest niedużo, bo takie były w Midlumce z silnikiem 4,5l.
Ja mam 4580.00 pojemność silnika kabina sypialniana.Man został przerobiony na lawetę i służy mi do przewozu minikoparki i ogólnie Man więcej stoi jak jezdzi.Jest taki gość na YT ma kanał mrAkumulator testuje wiele akumulatorów warto gościa obejrzeć.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 5 gości