Witam kolegów, nigdzie nie znalazłem adekwatnych informacji co do mojego problemu więc pytam Was. Może ktoś miał podobny problem lub posiada wiedzę na temat skrzyń biegów.
Mam samochód Iveco Eurocargo z 1997 roku, 130 KW.
Brak 1, 3 i 5 biegu. Nie chcę jej naprawiać bo z doświadczenia wiem iż jest nieopłacalna w tak starym aucie i postanowiłem kupić używaną. Nigdzie nie potrafię znaleźć identycznej tz. co do oznaczeń z tabliczki znamionowej.
UNIT. 2855.613C97
PART. No. 8859159
SERIAL. No. 3502419
podpowiecie jakie numery z tej tabliczki są ważne odnośnie szukania używki lub może podejdzie jakaś skrzynia do mojego Iveco z innego o innych numerach. ?
skrzynia chyba popularna 2855.6 - a skoro nie ma biegów "do przodu" to bym lewarek sprawdził.
Wszystko sprawdzone, wrzucasz 1 i próbujesz ruszyć, od razu wyrzuca bieg. 3 nie zgrzyta nie wrzucisz biegu i tak samo 5. Zdecydowałem się na wymianę, zakup używanej ale niestety nie mogę znaleźć z takimi oznaczeniami jak na tabliczce. Żaden z numerów się nie pokrywa.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 12 gości