Będę jechał z belami papieru i mam to zabezpieczyć w sposób widoczny na zdjęciu. W jaki sposób wykonać pętlę czołową? Pas na pół ściągnięty napinaczem?
Samochód: Ferrari
To jest tzw. "pętelka". Popularne w Niemczech, oni chyba kopfgurt na to mówią. To jest około trzymetrowy pas zakończony z dwóch stron oczkami do przeciągnięcia właściwego pasa. Jak nie masz to można spiąć pierwszą rolkę dwoma pasami na krzyż i tyle, jednak na niektórych niemieckich papierniach chcą żeby było tak jak na zdjęciu, zazwyczaj jak nie masz to sami dają i albo trzeba zapłacić, albo odliczają od frachtu.
Podobną funkcję w razie czego może też spełnić zawiesie pasowe.
_________________ Czy jadę bezpiecznie? - Zadzwoń gdzie chcesz.
Samochód: F90 19.362
Gdzieś mnie z niemieckiej papierni "wygonili" do sklepu za rogiem po taki pas, nazywa się to "kopfschlinge" I nie mogłem tego zastąpić tradycyjnym pasem, nawet łańcuch chciałem wyciągnąć bo miałem w takiej samej formie jak ten magiczny pas, ale nie- ma być dokładnie taki ze sklepu
_________________ "Zawsze choć przez chwile chciałem jeździć TIRem"
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
_________________ Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 67 gości